Glædeligt nyt fra DMI: Varme på vej

17/12/22 07:33

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
DMI har glædeligt nyt til de danskere, der er ved at være trætte af frosten.

Det har i den grad sin charme, når der ligger sne i landskabet i løbet af vinteren. Mange danskere er da også glade for selve sneen, men det er de færreste der sætter pris på de voldsomme minusgrader, der af og til kan følge med.

I løbet af de seneste uger har temperaturen ligget godt omkring de -10 grader flere steder i landet, når dag er blevet til nat. Det betyder isglatte veje, det betyder større energiforbrug og det betyder ofte forsinkelser.

Nu kommer DMI dog med en glædelig nyhed til de danskere, der kan vil væk fra de voldsomme minusgrader.

Vi er nemlig ved at gå ind i de sidste dage med voldsom nattefrost, og derefter bliver det afløst af mildere vejr, der både vil have regn og varmere vejr med sig.

Allerede i dag lørdag vil der komme op til 5 graders varme flere steder i landet, mens temperaturen i nat vil ligge mellem -3 graders frost og 4 graders varme.

Søndag ventes temperaturen at ligge på mellem -1 graders frost og 5 graders varme, inden det for alvor bliver 'varmt' mandag, hvor der bliver helt op til 9 graders varme.

Tirsdag ventes der op til 10 graders varme, mens der også her er vinket fuldstændig farvel til nattefrosten. Temperaturen i løbet af natten ventes at ligge på mellem 3 og 7 graders varme.

Onsdag vil der være perioder med lidt sol, mens temperaturen vil ligge på mellem 5 og 8 grader, og det samme ventes at være tilfældet torsdag.

Når vi rammer den 23- og 24. december, ventes temperaturen at falde en lille smule, og vejret ventes at blive ustadigt. Sandsynligheden for hvid jul er stort set ikke eksisterende.