Glædeligt nyt fra NORMAL

Foto: Shutterstock
Butikskæden imponerer.

Mest læste i dag

Sidst butikskæden Normal trak overskrifter var for 10 dage siden, da en produkt blev tilbagekaldt.

Produktet Lotte Koala kiks ”Koalano No March Strawberry” blev tilbagekaldt grundet et højt indhold af 3-MCPD-estre og Glycidyl-estre, der kan være skadelige for personer, der indtager disse.

Denne gang trækker kæden dog overskrifter af en helt anden grund.

Den danske detailkæde Normal kan nemlig prale af imponerende regnskabstal, der viser en markant stigning på hele 48 procent sammenlignet med året før. 

Ifølge virksomhedens seneste regnskab, som er offentliggjort af Børsen, har Normal formået at generere en omsætning på imponerende 8,6 milliarder danske kroner det seneste år. 

Samtidig noterer koncernen sig et samlet overskud på næsten 600 millioner kroner efter skat.

Det skriver B.T.

Torben Mouritsen, som er medstifter og administrerende direktør for Normal, udtrykker tilfredshed med årets præstation og fremhæver en positiv vækst på tværs af alle markeder - også i de eksisterende butikker. 

På trods af denne succes er Mouritsen dog ikke helt tilfreds, idet virksomhedens indtjeningsevne er blevet påvirket negativt af faldende kurser i Norge og Sverige, rapporterer Børsen.

Normal, hvis hovedaktionær er den velkendte rigmand Anders Holch Povlsen, åbnede sin første butik i Silkeborg i 2013 og har siden oplevet eksplosiv vækst. 

Med mere end 100 butikker i Danmark og Norge samt et betydeligt antal i lande som Sverige, Finland, Holland, Frankrig, Spanien og Portugal, beskæftiger kæden over 4.600 ansatte.

Anbefalet til dig