Glædeligt nyt til disse 1,2 millioner danskere: Får flere penge mellem hænderne

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lang række danskere kan se frem til en skattelettelse i 2024.

Lige nu læser andre også

Danske skatteydere, der dagligt tilbagelægger mere end 24 kilometer til og fra arbejde, kan se frem til øget økonomisk støtte i 2024.

Skatterådet har netop offentliggjort de nye satser for befordringsfradraget, der giver skattelettelser til pendlere, som derfor kan se frem til flere penge mellem hænderne.

Det skriver Ekstra Bladet.

I indeværende år kunne man oprindeligt opnå et fradrag på 2,19 kroner per daglig kilometer ud over grænsen på 24 kilometer. Denne sats stiger nu til 2,23 kroner per kilometer i 2024.

For dem, der pendler mere end 120 kilometer dagligt, stiger satsen for de resterende kilometer fra 1,10 kroner til 1,12 kroner per kilometer næste år.

Brian Helmer Friis, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, estimerer, at 1,2 millioner pendlere i Danmark vil nyde godt af de forhøjede satser.

Der er også gode nyheder for dem, der modtager skattefri kørselsgodtgørelse i egen bil. Den skattefri sats øges fra 3,73 kroner til 3,79 kroner per kørt kilometer for de første 20.000 kilometer. 

Efterfølgende kilometer belønnes også højere, stigende fra 2,19 kroner til 2,23 kroner.

Skatterådet fastsætter satserne ud fra de reelle omkostninger ved bilkørsel, inklusive udgifter til brændstof, service og værditab. Her antager de, at benzinprisen vil være 15,94 kroner per liter næste år.

Det er værd at bemærke, at befordringsfradraget gælder uanset transportmiddel og brændstoftype, og det omfatter både bilister og dem, der anvender andre former for transport, herunder tog og bus.

Anbefalet til dig