Glædeligt nyt til disse 40.500 danske familier: Masser af skattefri kroner på vej

11/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Nu er der hjælp på vej til 40.500 danske familier.

Mest læste i dag

Nu kan en stor gruppe af danskere juble i kor.

Omtrent 40.500 danske familier kan nemlig forvente at de inden for en nær fremtid får udbetalt et større beløb.

Den økonomiske hjælp kommer i kølvandet på, at den voldsomme inflation har presset mange familier, og at SVM-regeringen har vraget det midlertidige børnetilskud.

Torsdag formiddag stemte et flertal i Folketinget for at give den økonomiske hjælp, og det betyder, at der snart kommer penge på kontoen hos de mange familier.

Familierne, der kan se frem til en økonomisk hjælpende hånd, skal sende en tak til regeringen, SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet, da det var partierne, der stemte for at række ud til de ekstra udsatte.

Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti stemte imod forslaget, men det til trods blev forslaget om den såkaldte inflationshjælp alligevel vedtaget.

Sådan skriver B.T.

Den økonomisk hjælpende hånd bliver udbetalt i to omgange. Første udbetaling bliver i slutningen af juni måned, hvor det resterende beløb vil blive udbetalt i august.

Inflationshjælpen er rettet mod omtrent 65.100 børn, der er fordelt på cirka 40.500 familier. Beløbet afhænger desuden af antallet af børn per familie.

Hvis familien har et barn, modtager de 7.500 kroner. Har familien to børn, får de hele 11.250 kroner, hvor familier med tre børn modtager hele 13.500 kroner.

Der skal ikke betales skat af beløbet, og det indgår heller ikke i beregningen af borgernes øvrige offentlige ydelser.

Familierne, der skal modtage det skattefri beløb, er familier, hvor en eller begge forældre modtog enten ydelser i kontanthjælpssystemet eller en ressourceforløbsydelse i januar måned.

Den hjælpende hånd vil kun blive udbetalt i år, hvor forgængeren, det midlertidige børnetilskud, der er blevet vraget, blev udbetalt hvert år.

Anbefalet til dig