Glædeligt nyt til disse boligejere: Kan spare mange tusinde kroner hver måned

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lang række boligejere går - ifølge prognoser - en god tid i møde.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at boligejere med variabelt forrentede lån har haft det hårdt i de seneste år, da renterne er skudt i vejret fra næsten nul til over fire procent.

Den stigning har tvunget mange til at stramme bæltet.

Der er dog gode nyheder på horisonten, for ifølge renteprognoser fra førende danske realkreditinstitutter som Realkredit Danmark, Nykredit/Totalkredit, og Nordea Kredit, er et rentefald på vej.

Det skriver B.T.

Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea, løfter også sløret for, hvor meget de danske boligejere skal regne med at vente:

"Markedet og vores prognoser siger, at den korte rente vil falde. Den første rentesænkning fra ECB forventer vi til juni, og så vil der komme to mere i år. I 2025 forventer vi, at renten skal sænkes fire gange."

Det potentielle fald i renten er en kærkommen nyhed for boligejere med lån typer som F-Kort og Kort Rente, der kunne stå over for et samlet rentefald på 1,75 procentpoint inden udgangen af 2025.

Det betyder rentefald for dig

Et sådant fald kan have betydelige økonomiske fordele.

For hver million kroner lånt kan besparelsen efter skat være over 11.000 kroner årligt, hvilket kan dække en sommerferie under varmere himmelstrøg for en familie.

I storbyer som København og Aarhus, hvor det ikke er usædvanligt at se boligejere med et lån på tre millioner kroner, kunne dette betyde en årlig ekstra indtægt på mere end 33.000 kroner.

Mens nogle familier vil nyde godt af dette økonomiske pusterum, vil dem, der for nylig har optaget 30-års fastforrentede lån, eller dem der har udnyttet de høje renter til at omlægge deres lån, ikke kunne forvente samme rentefald.

Prognoserne peger på, at den lange rente vil forblive stabil omkring fire procent i de kommende år, hvilket udelukker muligheden for nedkonvertering for disse boligejere.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig