Glædeligt nyt til disse danskere: 2.700 kroner mere mellem hænderne hver måned

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er bestemt ikke værst at have 2.700 kroner mere mellem hænderne hver måned.

Mest læste i dag

I 2022 var det dyrt at være dansker.

Inflationen var svimlende høj, hvilket førte til voldsomme elregninger, skyhøje dagligvarepriser samt en højere rente, der gjorde livet svært for mange boligejere.

2023 er dog lagt bedre fra land end det forgangne år.

Det skriver Ekstra Bladet.

Danskerne har nemlig generelt flere penge mellem hænderne i 2022, og det skyldes blandt andet markante lønstigninger. 

Siden 2022’s sommer har en gennemsnitlig dansk familie nemlig fået hele 2.000 kroner ekstra mellem hænderne - hver måned. 

“Det er meget positivt, at det seneste år har budt på både pæne lønstigninger og store fald i energipriser. Tilsammen betyder det, at mange familier i dag har omkring 2000 kr. mere til sig selv om måneden ift. samme tid sidste år”, udtaler Camilla Schjølin Poulsen, der er privatøkonom i PFA.

En beregning viser yderligere, at en dansk familie med naturgas har fået omtrent 2.700 kroner mere mellem hænderne på månedlig basis.

Camilla Schjølin Poulsen påpeger yderligere, at beløbet gør en kæmpemæssig forskel for familierne:

“En fremgang i rådighedsbeløb på omkring 2000 kroner om måneden er mange penge, og det vil virkeligt kunne mærkes hos den enkelte familie og kan forhåbentlig give en større økonomisk tryghedsfølelse, hvilket der er behov for efter chokket i 2022.”

Til trods for at det er gået den rigtige vej i et stykke tid nu, steg inflationen en smule i juli måned.

Camilla Schjølin Poulsen udtaler, at priserne formentlig vil stige igen, men at den danske befolkning skal fastholde de gode sparevaner fra 2022.

Anbefalet til dig