Glædeligt nyt til disse danskere: Kan se frem til at få 24.000 kroner mere om året

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En række danskere kan se frem til at få flere penge mellem hænderne.

Lige nu læser andre også

Der findes nok mange danskere, der ville takke nej, hvis de fik muligheden for at få mere i løn.

Og nu har det vist sig, at en række danskere kan se frem til at få flere penge mellem hænderne, hvorfor de helt sikkert klapper i hænderne i skrivende stund.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen er den, at finansminister Nicolai Wammen (S), trods sit omdømme som en forsigtig pengeforvalter, banet vej for en markant lønforhøjelse til en særlig gruppe ansatte inden for staten.

Disse ansatte, som arbejder tæt på regeringens ministre i departementerne, vil nyde godt af et betydeligt tillæg til deres lønninger. Lønforhøjelsen kommer dog ikke alle til gode; ansatte med tilsvarende roller i styrelserne står tilbage uden ekstra kompensation.

Den beslutning, der afspejler en klar forskelsbehandling mellem ansatte i departementer og styrelser, blev afsløret dybt inde i dokumenterne for en overenskomstaftale på statens område, der blev indgået i midten af februar.

Helt specifikt er det chefkonsulenter og specialkonsulenter i departementerne, der kan se frem til at modtage et pensionsgivende tillæg på 20.000 kroner årligt.

"Parterne er enige om, at der til specialkonsulenter og chefkonsulenter i departementer ydes et pensionsgivende tillæg på 20.000 kr. årligt", står der i overenskomstaftalen.

Da de 20.000 kroner er målt i 2012-kroner, er det ikke den reelle værdi, og de tilgodesete vil få cirka 24.000 kroner ekstra om året.

Anbefalet til dig