Glædeligt nyt til disse danskere: Kan se frem til skattelettelser

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Finansloven for 2024 giver dog nyt til en række danskere.

Mest læste i dag

Senere på ugen her skal regeringen fremlægge et bud på, hvordan finansloven for 2024 skal se ud.

I den forbindelse er der godt nyt til en række danskere, der kan se frem til skattelettelser.

Det skriver Ekstra Bladet.

Et af forslagene i den nye finanslov er nemlig et såkaldt ‘fuldt landevejsprincip’ samt et højere befordringsfradrag. Det siger Jakob Ellemann-Jensen, der er partileder i Venstre, til Ritzau:

“Vi vil prioritere nye initiativer, som skal gøre det lettere at transportere sig i landdistrikterne. Både i forhold til at sejle med færger men også skattelettelser til danskerne, der pendler til og fra arbejde”, udtaler han.

Befordringsfradraget, der i daglig tale omtales som kørselsfradrag, skal hæves med 100 millioner kroner om året.

'Fuldt landevejsprincip' betyder, at det vil blive billigere at sejle med færge i Danmark. Målet er at styrke mulighederne for at bosætte sig i distrikterne.

Sammenlagt vil der blive gjort en stor indsats for landdistrikterne, og der er afsat 150 millioner kroner til posten på årlig basis.

Allerede i dag gives der et tilskud til hele 33 færgeruter, men det er stadig dyrere at skulle sejle med færge frem for at skulle køre bil.

Ideen bag regeringens forslag er, at færgen skal ligestilles med at køre bil på vejene rent økonomisk for den enkelte dansker.

“Vi vil ikke ligestille det at bo på landet med at bo i byen, for der er mange forskelle, og det skal der være. Men det handler om at gøre det muligt og økonomisk attraktivt at bo i alle dele af Danmark”, siger han.

Anbefalet til dig