Glædeligt nyt til disse danskere: Så meget stiger de i løn

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der glædeligt nyt til en lang række danskere.

Mest læste i dag

Flere penge på kontoen er aldrig noget, man kommer til at klage over. Inden længe bliver det dog en realitet for en række danskere, der stiger ganske pænt i løn.

For nogle stiger den endda hele 5,5 procent, hvilket må siges at være en slat.

PROSAs årlige lønstatistik blandt it-professionelle viser, at lønefterslæbet fra 2023 er indhentet.

Undersøgelsen, som er baseret på besvarelser fra 2.706 it-medarbejdere, er indsamlet i første kvartal 2024, og viser en generel lønstigning på 3,7 pct. lønstigning til it-folk.

Sådan skriver PROSA i en pressemeddelelse.

Næstformand i PROSA - Forbundet af It-professionelle Curt Kjærsgaard Raavig siger:

”Inflation er gift for både løn og lønstigning, og derfor er jeg glad for at kunne konstatere, at efterslæbet fra 2023 er indhentet. Arbejdsmarkedet tørster efter it-folk, og størrelsen på lønposen er chefens kontante svar på fastholdelse og rekruttering.” 

PROSA næstformand henviser til, at forbrugerpriserne siden sidste år kun steget med 1,2 pct.

Efterslæbet, der var i forbindelse med lønudviklingen i 2023, hvor der var en reallønstilbagegang, på grund af den meget høje inflation, er dermed indhentet. Faktisk stiger lønnen for nogle 5,5 procent, hvis anciennitetsstigninger også medregnes.

”Virksomheder kan stå i en situation, hvor ordrebogen er ledig, men der må takkes nej til opgaver, som kræver specialiserede it-kompetencer. Jeg vurderer, at lønstigninger på 5,5 procent til it-folk med anciennitet er et mærkbart resultat af, at nok er it-arbejdsmarkedet ved at stabilisere sig, men efterspørgsel på specialiserede it-kompetencer er kommet for at blive, og det kan mærkes på lønnen”, siger næstformand Curt Kjærsgaard Raavig

Anbefalet til dig