God nyhed: Disse danskere slipper for varmeregningen

21/09/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En stor gruppe fjernevarmekunder kan glæde sig over, at der ikke dumper en varmeregning ind ad brevsprækken i år.

Mest læste i dag

Der er rigtig mange danskere, der i disse dage modtager store regninger for både el og varme. For en stor del betyder det, at de kan få svært ved at betale den eller andre regninger.

Men det er ikke alle, der kan se frem til at modtage en stor regning. Er man kunde hos Assens Fjernvarme, så kan man nemlig foreløbig ånde lettet op, skriver DR.

De i alt 3.500 kunder, der får leveret fjernvarme af Assens Fjernvarme, er nemlig blevet informeret om, at den sidste varmeregning for i år, som skulle være betalt den 1. oktober, ikke skal betales.

Regningen kommer nemlig til at bortfalde, hvilket betyder, at de ikke skal betale en varmeregning før næste år. Mere specifikt kan de 3.500 kunder glæde sig over, at de først får deres næste regning den 1. februar næste år.

Grunden til dette er, at Assens Fjernvarme tilsyneladende har været rigtig gode til at producere grøn overskudsstrøm.

Ifølge DR er den store mængde grønne overskudsstrøm nemlig blevet solgt på elnettet. Her er det blevet solgt til så høje priser, at det faktisk kommer de mange tusinde kunder til gode.

Selskabet har nemlig oplyst, at de allerede har fået dækket deres omkostninger for i år. I stedet for blot at sikre sig et stort overskud, har de besluttet, at det skal komme deres kunder til gode, som derfor slipper for at betale endnu en varmeregning for i år.

"Det er vores pligt at være forudseende og melde ud i god tid, når vi allerede nu kan se, at prisen for 2022 kan sættes ned," lyder det fra formanden for Assens Fjernvarme, Søren Edlefsen, til TV 2 Fyn.

Han fortæller også, at de ved, at der er brug for de ekstra penge hos mange danske husstande i disse tider, hvor mange er hårdt ramt af stigende priser på bl.a. madvarer.

Anbefalet til dig