God nyhed til 300.000 danskere: Flere penge i 2022

Foto: Shutterstock.

Mens mange oplever prisstigninger på varmeregningen, så bliver det ikke tilfældet for knap 300.000 danskere.

I 2022 sænkes fjernvarmeprisen væsentligt.

Udregnet i kroner og øre betyder det, at en standardkunde, som bor i et hus på 130 kvadratmeter og har et forbrug på 18,1 MWh/år, vil spare 1.968 kroner i 2022 i forhold til 2021. En standardkunde i en lejlighed på 75 kvadratmeter, med et forbrug på 8 MWh/år, vil spare 694 kroner.

”Vores hovedfokus er kunderne, og derfor er det en stor tilfredsstillelse, at vi kan levere fjernvarme som er endnu billigere end året før. Det er med til at understrege, at fjernvarmen i Aarhus er meget konkurrencedygtig og et godt valg, siger administrerende direktør i AffaldVarme Aarhus Bjarne Munk Jensen.

Grunden til at AffaldVarme Aarhus kan sænke fjernvarmeprisen betragteligt - og glæde 300.000 aarhusianere - er blandt andet, at prisen i 2021 har været højere end normalt, på grund af et underskud i 2020.

Foto: Shutterstock.

Fjernvarmeselskabers økonomi skal hvile i sig selv, hvilket vil sige at eventuelle overskud eller underskud skal hentes hjem året efter. Det betyder samtidig, at kunderne betaler det, som varmen reelt koster.

Flere energikilder skaber ro

Lige nu er nogle energipriser på himmelflugt, og nogle steder oplever kunderne store regninger.

Det bliver ikke tilfældet i Aarhus. En af grundene til, at AffaldVarme Aarhus ikke er nødsaget til at hæve varmeprisen er, at fjernvarmen i Aarhus kommer fra flere forskellige energikilder som halm, træflis, havvand, overskudsvarme, affald og træpiller.

Hvis man kigger i historiebøgerne, så kan man også se, at fjernvarmeprisen i Aarhus har været stabil igennem de seneste mange år. Årsagen til det skal netop findes i de mange forskellige varmekilder.

”I en tid med store udsving i priserne på blandt andet naturgas og el er vi glade for, at vi i Aarhus har spredt risikoen ud på mange energikilder. Det giver os en stor fleksibilitet. Fjernvarmen er stabil og driftssikker, og kunderne skal også kunne regne med prisen,” siger administrerende direktør i AffaldVarme Aarhus Bjarne Munk Jensen.