God nyhed til danske bankkunder

10/02/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Nu er der en rigtig god nyhed til danske bankkunder.

Mest læste i dag

Hvis du er blandt de danskere, der har været ramt af de trælse negative renter, er kort sagt gør, at du skal betale penge for at have penge stående i banken, så er det godt nyt til dig.

Det begynder nemlig at trække op til, at de negative renter kommer til at blive positive igen. Dermed vil du atter få penge for at have penge stående i banken.

Det er Nordea, der ifølge Finans.dk, kommer med en udmelding på, hvornår det er slut med de negative renter. Det skulle gerne ske inden udgangen af 2023.

"Vi forventer, at Nationalbanken forhøjer renten tre gange inden udgangen af 2023. Epoken med negative renter nærmer sig dermed sin afslutning," fortæller chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea ifølge Finans.dk.

Så meget koster det at have penge stående

Det er ikke alle danskere, der betaler penge, for at have penge stående i banken. De fleste grænser kører med en bagatelgrænse, så det kræver, at du har et stort beløb til rådighed på din kontor, før de begynder at trække penge.

Hos Nordea lyder denne grænse på 100.000 kroner. Har du mere end 100.000 kroner stående, vil du betale 0.70% i rente for alt over de 100.000 kroner.

Har du 200.000 kroner stående på din bankkonto, vil du altså skulle betale 0.70% renter af 100.000 kroner. Det svarer til 700 kroner.

De 700 kroner ender du formentlig med ikke længere at skulle betale i slutningen af 2023, hvis Nordea altså får ret. I stedet vil du få penge for at have dine penge stående.

 

Anbefalet til dig