Gode nyheder til bankkunder i Danmark

29/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu er der nogle yderst gode nyheder til mange bankkunder i Danmark.

Mest læste i dag

Det har stort set alle dage kunne betale sig at lade sine penge stå i banken. For små to år siden ændrede dette sig, da bankerne begyndte at indføre de såkaldte negative renter, der betød, at du pludselig skulle til at betale penge for at have penge stående i din bank.

Nu er det dog snart slut med de negative renter, og så kan du roligt lade dine penge vokse i banken, i stedet for at skulle rykke rundt med dem, for at undgå at betale.

Det er mediet Finans.dk, der i dag skriver, at vi allerede fra i år eller i starten af 2023 vil opleve, at det er slut med de negative renter.

Årsagen skal findes i den seneste tids rentestigninger, og det bør altså resultere i, at der snart ikke længere er noget der hedder negativ rente på indlån.

"Vi forventer, at styringsrenterne begynder at stige i EU og Danmark i løbet af efteråret. Enten sidst i år eller i begyndelsen af næste år forventer vi nulrenter," fortæller Nordeas bankdirektør med ansvaret for private kunder, Mads Skovlund til Finans.dk.

Nordea-direktøren bakkes op af Ringkjøbing Landbobank, der ligeledes forventer, at de negative renter begynder at lakke mod enden og dermed vil være væk senest i 2023.

Så meget koster det at have penge stående

Det er ikke alle danskere, der betaler penge, for at have penge stående i banken. De fleste grænser kører med en bagatelgrænse, så det kræver, at du har et stort beløb til rådighed på din kontor, før de begynder at trække penge.

Hos Nordea lyder denne grænse på 100.000 kroner. Har du mere end 100.000 kroner stående, vil du betale 0.70% i rente for alt over de 100.000 kroner.

Har du 200.000 kroner stående på din bankkonto, vil du altså skulle betale 0.70% renter af 100.000 kroner. Det svarer til 700 kroner.

 

Anbefalet til dig