Gode nyheder til danske bankkunder

09/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kan de danske bankkunde godt begynde at glæde sig.

Mest læste i dag

I løbet af de seneste par måneder har det været på tale, at de såkaldte negative renter skulle sættes op, så de ikke længere ville være negative.

Det vil kort og godt betyde, at du som dansk bankkunde ikke længere skal betale penge for at have dine penge stående i banken.

Det er Nordeas chefanalytiker, Jan Størup Nielsen, der til TV2 i dag fortæller, at der i dag bliver afholdt et rentemøde i den Europæiske Centralbank, og her ventes det, at renten skal hæves.

"Renten skal op, og det handler om, at man gerne vil trække noget aktivitet ud af økonomien," fortæller chefanalytikeren til TV2.

Ifølge analytikeren vil Den Europæiske Centralbank sikkert gerne hæve renten allerede fra i dag, men det forventer han ikke sker.

Så meget koster det at have penge stående

Det er ikke alle danskere, der betaler penge, for at have penge stående i banken. De fleste grænser kører med en bagatelgrænse, så det kræver, at du har et stort beløb til rådighed på din kontor, før de begynder at trække penge.

Hos Nordea lyder denne grænse på 100.000 kroner. Har du mere end 100.000 kroner stående, vil du betale 0.70% i rente for alt over de 100.000 kroner.

Har du 200.000 kroner stående på din bankkonto, vil du altså skulle betale 0.70% renter af 100.000 kroner. Det svarer til 700 kroner. 

Dermed er det altså ikke et stort beløb, som danskerne betaler for at have penge stående i banken, men det er immervæk stadigvæk penge, og derfor ser mange danskere frem til, at de negative renter bliver 'afskaffet'.

Anbefalet til dig