Gode tips: Sådan får du en rigtig vandhund

Nyheder
Efteråret er en god anledning til at komme ud i naturen med ens tro følgesvend. Foto: Shutterstock
Efteråret er i gang, og man må igen tage snoren af hunden på stranden. Mange hunde holder af at svømme i havet, men det er faktisk ikke alle hunde, der kan lide vand. Med lidt tålmodighed kan du lære hunden at blive en ægte vandhund

Lige nu læser andre også

Den 1. oktober blev det igen tilladt at tage snoren af hunden på stranden. Det er godt nyt for hundeejere. Stranden er nemlig et herligt sted for hunde at løbe løs, da der er masser af spændende dufte, indtryk og muligheder for aktivitet. De fleste hunde holder af en svømmetur i havet, men det er ikke alle hunde, der kan lide vand. Det forklarer Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring. Men har man en hund, der helst undgår vandet, så kan man godt lære den at blive en rigtig vandhund med gradvis tilvænning.

“Først og fremmest er det vigtigt, at man tager det stille og roligt og ikke tvinger hunden til noget, den ikke har lyst til. Hvis hunden føler sig presset eller stresset, så kan oplevelsen ved vandet have den modsatte effekt,” siger Tine Antvorskov i en pressemeddelelse.

Ifølge Tine Antvorskov er det er god idé at vælge en strand, hvor der ikke er stejle bakker og store sten. En god nybegynderstrand er plan og åben, så hunden har nemt ved at orientere sig og bestemme tempoet.

Gode strandtips til dig og din hund:

Godbidder og legetøj

En god start er at lege med hunden ved vandkanten. Brug legetøj og godbidder til at aktivere hunden, så den får en god oplevelse meget tæt ved vandet. Når den virker tryg ved at befinde sig i vandkanten, så kan man begynde så småt at kaste legetøj og godbidder ud i vandet. Man skal ikke kaste for langt ud. Måske hunden løber ud og henter tingene tilbage. Undersøg inden, at legetøj og godbidder kan flyde.

Badevenner

Et godt trick til at gøre hunden tryg ved vandet er at tage en anden hund med på stranden, som er rigtig glad for vand. Vandhunden kan hjælpe den usikre hund med at se, at der ikke er noget farligt ved vandet, og at det tværtimod er rart og sjovt at komme i.

Det tager tid

Når hunde svømmer de første gange, kan de godt se en smule usikre og panikslagne ud. Det er dog bare indtil, de lærer svømmeteknikken og begynder at slappe af. Hunden skal altså bare have tid til at vende sig til at svømme, hvis det er første gang.

For at sikre en god oplevelse i begyndelsen, kan man give den en redningsvest på de første gange. Man kan få redningsveste til hunde med håndtag på ryggen, så man kan holde hunden oppe og vise den, at den kan flyde.

Husk det blå flag

Det er tilladt for hunde at bade på 97 procent af den danske kyststrækning, men man skal holde øje med, om der er et blåt flag ved stranden. Det betyder nemlig, at det er en af de 220 strande, hvor man ikke må have hunde med. Førerhunde og andre hunde på arbejde er undtaget forbuddet.

Anbefalet til dig