Godt corona-nyt til alle danskere: Nu tilgængelig i hele landet

03/11/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I takt med det stigende smittetal, stiger antallet af danskere som ønsker at blive testet for corona også.

Mest læste i dag

Når du bliver testet i det offentlige er der ventetid på mindst to dage, før du har svaret på din test - men nu kan du få svar på væsentligt kortere tid. Det skriver DR

I længere tid virksomheder kunne betale sig fra, at få testet deres ansatte - men nu er det ikke længere kun virksomhederne, der kan betale sig fra test. 

Falck har stillet seks testcentre op over hele Danmark, hvor man nu også som privatperson kan blive testet og få svar indenfor 15 minutter. Det koster 299 kroner at blive testet. 

Falck er ikke ene om, at tilbyde test til privatpersoner - flere privathospitaler og klinikker tilbyder også at private kan betale sig fra en test. Men få med så kort ventetid som hos Falck. 

Supplerer det offentlige system

“Vi er et supplement til det velfungerende system i det offentlige, og vi kan tilbyde det hurtige testsvar, så man som privatperson kan returnere til sit arbejde eller fortsætte med sit liv uden at komme i karantæne,” siger Martin Betzer som er kvalitetschef i Falck Danmark. 

Kåre Mølbak har tidligere afvist at de test som bruges i det private, er lige så gode som dem de offentlige tilbyder. Det har ikke været muligt for DR at få en kommentar fra Kåre Mølbak, i denne forbindelse - men han har tidligere opfordret til, at man benytter det etablerede offentlige testsystem, frem for at benytte sig af det private.

Henrik Ullum som er professor på Rigshospitalet, vil ikke anbefale at man benytter de private test, da disse er mindre følsomme end de test man bruger i det offentlige. Derfor kan man ifølge ham, risikere at få et negativt svar, selvom man faktisk er positiv.

Hos Falck understreger Martin Betzer at den private test som de tilbyder, er lige så sikker som den man bliver tilbudt i det offentlige. Han fortæller at Falck bruger den såkaldte antigen-test, som kan påvise om en person er smittet med corona, på det tidspunkt hvor testen laves - samt at den er lige så pålidelig som den sundhedsmyndighederne tilbyder.

Falck tilbyder coronatest på følgende adresser:

Avedøre Havnevej 35, 2650 Hvidovre

Klosterparks Allé 30, 4100 Ringsted

Caspar Müllers Gade 2, 6000 Kolding

Trindsøvej 4-10, 8000 Århus C

Jørgen Berthelsens Vej 30, 9400 Nørresundby

Falck oplyser at testcentrene, dagligt har åbent fra 11.00 til 20.00, hvor man blot møder op - iført mundbind naturligvis. Testen foretages som en næsepodning og udføres af Falcks testpersonale under lægelig ttilsyn. 

 

Anbefalet til dig