Godt nyt for bedsteforældrene: Nu må børnebørnene krammes

Nyheder
Nu må bedsteforældrene kramme børnebørnene igen. Foto:Shutterstock
For bedsteforældrene har karantæneperioden været helt til hundene. Ingen krammere til børnebørnene, men det er heldigvis slut nu.

Mest læste i dag

Mandag formiddag blev der offentliggjort nye retningslinjer for coronahåndteringen. Sundhedsstyrelsen har dermed ændret på de anbefalinger, der før betød, at bedsteforældre og børnebørnene ikke kunne kramme. 

Nu fastlsår Sundhedsstyrelsen i sin rapport om blandt andet kontaktsmitte:

"Du kan godt give kram til dine allernærmeste, f.eks. partner, børn og børnebørn, men undgå håndtryk, kindkys og kram til andre end dine nærmeste pårørende."

Mon ikke vi ser en sand krammetsunami i den kommende tid. 

Kram og kontakt kun med de nærmeste

Det løsnes dog ikke op for størstedelen af den sociale distancering. Sundhedsstyrelsen holder fast i, at man skal begrænse håndtryk og kram til den nærmeste familie. Ikke ngoet håndtryk på arbejdet eller krammere til vennerne.

Det er ifølge Sundhedsstyrelsen til stadighed vigtigt, at der vaskes hænder ofte og håndspritten er i brug.  Alle tidligere hoste og nyseanbefalinger ændres ikke, så man skal stadig have gang i sit ærme.

Der anbefales ligeledes, at der stadig er fokus på distancering til møder, og der fokuseres på rengøring i hjemme og på arbejdspladsen. 

"Som person i en øget risikogruppe bør man derfor følge de normale forholdsregler for infektioner, som man plejer. Det betyder, at det man kunne før covid-19-epidemien, for eksempel tage på arbejde og passe børnebørn kan man også i vidt omfang gøre nu, hvis man følger Sundhedsstyrelsens råd," står der i rapporten, og derved løsnes der op for bedsteforældrene skruestik. 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig