Godt nyt for bedsteforældrene: Nu må børnebørnene krammes

04/5/20 14:04

Rikki Tholstrup Jørgensen

Nu må bedsteforældrene kramme børnebørnene igen. Foto:Shutterstock
For bedsteforældrene har karantæneperioden været helt til hundene. Ingen krammere til børnebørnene, men det er heldigvis slut nu.

Mandag formiddag blev der offentliggjort nye retningslinjer for coronahåndteringen. Sundhedsstyrelsen har dermed ændret på de anbefalinger, der før betød, at bedsteforældre og børnebørnene ikke kunne kramme. 

Nu fastlsår Sundhedsstyrelsen i sin rapport om blandt andet kontaktsmitte:

"Du kan godt give kram til dine allernærmeste, f.eks. partner, børn og børnebørn, men undgå håndtryk, kindkys og kram til andre end dine nærmeste pårørende."

Mon ikke vi ser en sand krammetsunami i den kommende tid. 

Kram og kontakt kun med de nærmeste

Det løsnes dog ikke op for størstedelen af den sociale distancering. Sundhedsstyrelsen holder fast i, at man skal begrænse håndtryk og kram til den nærmeste familie. Ikke ngoet håndtryk på arbejdet eller krammere til vennerne.

Det er ifølge Sundhedsstyrelsen til stadighed vigtigt, at der vaskes hænder ofte og håndspritten er i brug.  Alle tidligere hoste og nyseanbefalinger ændres ikke, så man skal stadig have gang i sit ærme.

Der anbefales ligeledes, at der stadig er fokus på distancering til møder, og der fokuseres på rengøring i hjemme og på arbejdspladsen. 

"Som person i en øget risikogruppe bør man derfor følge de normale forholdsregler for infektioner, som man plejer. Det betyder, at det man kunne før covid-19-epidemien, for eksempel tage på arbejde og passe børnebørn kan man også i vidt omfang gøre nu, hvis man følger Sundhedsstyrelsens råd," står der i rapporten, og derved løsnes der op for bedsteforældrene skruestik.