Godt nyt: Flertal vil udbetale alle 5 ugers feriepenge

23/09/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Der bliver lagt pres på regeringen fra de resterende danske folketingspartier. Der er nemlig flertal om, at danskerne skal have udbetalt alle deres feriepenge.

Mest læste i dag

I løbet af 2020 har der været rigtig meget snak om de indefrosne feriepenge. Resultatet af de lange forhandlinger mellem folketingets partier endte dog med, at danskerne i oktober vil have mulighed for at få udbetalt tre ugers feriepenge.

Det er dog langt fra alle partier, der synes, at det er den rette ide, og faktisk er der nu et flertal for, at alle fem ugers feriepenge skal udbetales.

Ifølge TV2 så bliver der nu lagt pres på regeringen for at alle fem ugers indefrosne feriepenge, bliver udbetalt til danskerne. Partierne, Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten er de partier, der kræver, at det bliver fem uger i stedet for tre uger, som danskerne får udbetalt.

“Det giver god mening, at danskerne får noget mere købekraft for at holde forbruget i gang og dermed også fastholde, at mennesker ikke mister deres job, siger Venstres finansordfører,” lyder det fra Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen.

Kan udbetales den 1. oktober

I skrivende stund kommer det til at fungere sådan, at danskerne fra den 1. oktober vil kunne ansøge om at få deres indefrosne feriepenge udbetalt. Derefter vil der gå et par uger, og så vil pengene stå til rådighed på ens konto.

Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er det ikke usandsynligt, at alle fem ugers feriepenge vil blive udbetalt, men det kommer bare ikke til at ske i oktober.

Ifølge ham er der nemlig visse udfordringer ved udbetalingen, som de er nødt til at have styr på først. Det betyder blandt andet, at flere danskere enten kan få for meget eller for lidt udbetalt af de første tre uger, og derfor skal der være mulighed for regeringen for at justere dette i de resterende to ugers feriepenge.

 

Anbefalet til dig