Godt nyt for danske bilister: Ikke set billigere siden februar

01/12/22 17:40

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Danske bilister har god grund til at trække en smule på smilebåndet for tiden. Benzinpriserne har nemlig ikke være lavere siden februar i år.

I de seneste mange måneder har det ikke været synderligt morsomt at skulle tanken i bilen. Ofte har det nemlig ædt en stor sum penge fra det betalingskort, der blev stukket i betalingsautomaten.

Nu ser det dog ud til, at der er lys for enden af tunnelen for de mange bilister, da prisen for en liter benzin falder.

Onsdag faldt den faktisk til det laveste niveau, siden Rusland invaderede Ukraine den 24. februar i år. Det skriver Finans.

Lagde man vejen forbi Circle K onsdag, kunne man derfor fylde benzin på bilen for 13,59 kr. pr. liter. Det er markant billigere, end da prisen toppede tilbage i juni. Her måtte mand nemlig slippe 18,39 kr. pr. liter, hvis man tankede hos Circle K.

Til trods for, at der fortsat er lang vej til, hvad benzinpris lød på for et par år siden, er det et positivt tegn for de danske bilister.

Ifølge Peter Rasmussen, der er brændstofekspert hos Circle K, er prisfaldet forårsaget af, at recessionen er begyndt at tage fat, men også det faktum, at Kina lukker ned på grund af covid-19.

"Den nuværende pris opfattes som utrolig billig, selvom den egentlig ikke er det. Jeg kan tydeligt huske, da det var helt urealistisk, at prisen ville nærme sig 14 kr. Men det, der driver udviklingen, er, at recessionen begynder at tage fat, og Kina lukker ned igen pg.a. covid-19. Det får efterspørgslen til at falde," siger han til Finans.

For blot et par år siden kunne man dog tanke til en betydeligt lavere pris, end man kan i dag. Under coronapandemien i 2020 faldt prisen tilmed voldsomt, hvorfor man i april det år kunne tanke for blot 8,49 kr. pr. liter benzin.

På trods af, at prisen er begyndt at falde, er det dog for tidligt at glæde sig for meget, lyder det fra Peter Rasmussen.

Han påpeger, at markedet fortsat er meget usikkert, hvilket resulterer i store udsving. Derfor forventer han heller ikke, at der foreløbigt vil forekomme yderligere fald i benzinprisen.