Godt nyt fra DMI: I weekenden skifter det

Af: Thea Andersen

|

26/01/2024

Foto: Privat
Foto: Privat
I weekenden skifter vejret.

Mest læste i dag

Fredagen byder på ustadigt vejr, da et lavtryk på 995 hPa bevæger sig nord om Danmark. Det tilhørende frontsystem med en del regn ventes at passere landet i løbet af morgentimerne og formiddagen og Bornholm i aften.

Fronten efterlader sig mellem 5-20 millimeter regn.

Når fronten har passeret, er det med at holde på hat op briller, for det kommer til at blæse kraftigt op. Ved kysterne kan der endda komme vindstød af stormstyrke.

Det oplyser meteorolog ved DMI Erik Hansen.

Fredag aften og natten til lørdag vil vinden aftage, men det kraftige blæsevejr vil give et mindre højvande i Kattegatområdet ned langs Jylland østkyst, ved Nordfyn og Nordsjælland. Lokalt kan vandstanden stige op til 100 centimer over det normale niveau.

Mængden af regn, der falder fredag, kan også give problemer for åer, søer og vandløb, der ifølge meteorologen stedvis kan gå over deres bredder.

Det sidste i denne omgang

Fredagens regn, blæst og efterfølgende højvande bliver det sidste i denne omgang. 

I weekenden strømmer gradvis mere mild luft op over Danmark fra sydvest. Dette lover mere roligt og tørt vejr med dagtemperaturer på mellem seks og syv grader.

Det milde vejr fortsætter

Den kommende uge ser ud til at starte meget mildt for årstiden.

Mandag forventes dagtemperaturer mellem fem til ni grader, og tirsdag kan vi endda nå dagtemperaturer omkring 10 grader.

Anbefalet til dig