Godt nyt: Her spredes røgfri arbejdstid

01/08/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Nu lyder der godt nyt fra Kræftens Bekæmpelse.

Mest læste i dag

Sommerferien er ved at være slut for de fleste og vi skal snart tilbage på arbejde igen. Hvis du bor i Region Syddanmark og ryger fast, vil det formentlig være lidt ekstra hårdt at vende tilbage på pinden.

Vejle Kommune gør nemlig arbejdstiden røgfri for medarbejderne. Dermed har knap ni ud af 10 af kommunale ansatte røgfri arbejdstid i Region Syddanmark.

Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

"Det er meget glædeligt, at Vejle Kommune gør arbejdstiden røgfri for medarbejderne. Lokalt er kommunen ofte den største arbejdsplads, og jeg håber, at beslutningen kan inspirere de sidste kommuner i Region Syddanmark til at følge efter," siger Niels Them Kjær, projektchef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.

Fra i dag, den 1. august, vil arbejdstiden være røgfri for 18 ud af 22 kommuner i Region Syddanmark. Det betyder, at medarbejdere ikke ryger i arbejdstiden. Selvbetalte pauser er undtaget.

Det er en beslutning, der falder i god jord hos de fleste personer i regionen.

Ifølge Kræftens Bekæmpelsen er andelen af danskere fra Region Syddanmark, der synes godt om at forbyde rygning i arbejdstiden steget fra 50 til 60 procent. Dermed er borgerne fra Region Syddanmark - sammen med Region Nordjylland – de mest positive overfor røgfri arbejdstid.

"Tallene viser, at rigtig mange ønsker røgfri arbejdstid – og tendensen er stigende," fortæller chefen for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse, som fortsætter:

"Heldigvis følger mange kommuner borgernes ønske og gør arbejdsdagen røgfri. Jeg tror, at det inden for få år vil være normen, at der ikke ryges på kommunale arbejdspladser."

De fire kommuner uden røgfri arbejdstid i Region Syddanmark er: Fanø Kommune, Fredericia Kommune, Langeland Kommune og Tønder Kommune. Resten af kommunerne i regionen er med røgfri arbejdstid.

Andel af kommuner, der har røgfri arbejdstid eller er på vej

I dag har 70 ud af 98 kommuner røgfri arbejdstid og 3 kommuner er på vej.

  • Region Syddanmark:     18 ud af 22 kommuner

  • Region Nordjylland:       5 ud af 11 kommuner

  • Region Midtjylland:       17 ud af 19 kommuner

  • Region Sjælland:            13 ud af 17 kommuner

  • Region Hovedstaden:   20 ud af 29 kommuner

Anbefalet til dig