Godt nyt til 1,3 millioner danskere: Drejer sig om rigtig mange penge

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
1,3 millioner danskere jubler.

Lige nu læser andre også

Det er de færreste, der klager over, når deres formue vokser, uden at de løfter en finger.

Derfor er det også en fair antagelse, at 1,3 millioner danskere nu jubler over PFA Pensions seneste nyhed. Det viser sig nemlig, at det har været et rigtig godt år får de danske kunder, hvis depoter er vokset med 49 milliarder kroner tilsammen.

De 49 milliarder kroner svarer til en stigning på 12,1 procent, hvilket resulterede i et imponerende afkast på 49 milliarder kroner. Det flotte resultat kommer efter et 2022, hvor der ikke var meget at juble over for kunderne, da pensionsopsparingerne led under faldende aktiekurser.

"Det giver økonomisk tryghed til vores kunder, at vi får afbødet de værste tab, når markederne falder som i 2022, og samtidig kommer godt med, når markederne igen er mere positive, som de var i 2023", lyder det fra administrerende direktør, Ole Krogh Petersen, der fortsætter:

"Det giver os også tro på og forventninger om, at vi i de kommende år kan fortsætte med at levere attraktive til vores kunder."

Opskriften på et godt år

Strategiske investeringer spillede en nøglerolle i årets succes, hvor PFA's aktieportefølje alene bidrog med et afkast på 18 procent.

Selskabet justerede taktisk i sin portefølje ved at reducere sine investeringer i kinesiske aktier til fordel for en øget satsning på de syv største techselskaber i USA.

Derudover blev der også sat penge i danske aktier, herunder Novo Nordisk og Danske Bank, hvilket gav et afkast på 28,2 procent. Obligationsinvesteringer ydede ligeledes godt med et afkast på 6 procent.

Det har dog ikke været én lang dans på roser, da PFA's ejendomsinvesteringer gav et negativt afkast.

Ser man fremad, forventer PFA et afkast på aktiemarkedet på mellem 5 og 10 procent i 2024, på trods af at den nuværende geopolitiske situation ser ud, som den gør.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig