Godt nyt til 1.8 millioner danske husstande

08/09/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Fjernvarmesektoren er godt rustet til vintersæsonen - men det bliver en hård vinter for alle. Derfor er det vigtigt at reagere allerede nu.

Mest læste i dag

Prisen på el og naturgas er løbet løbsk. Energimarkedet er presset, og det rammer - desværre - forbrugerne, der oplever den ene høje regning efter den anden. Og lige nu tyder intet på, at det bliver lettere til vinter.

Dansk Fjernvarme har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at der skal reageres nu, hvis energikrisen skal afbødes i den kommende vintersæson.

"Det er vigtigt, at Regeringen allerede nu er ude at forberede Danmark overfor den alvorlige situation, vi står i og kommer til at stå i, hvor vi skal spare på energien. Det bliver en hård vinter for alle – private, erhverv og forsyningskæderne. Dermed er det også desto mere vigtigt at accelerere den linje, der blev lagt i foråret med udfasning af russisk naturgas og tempo på den grønne omstilling," siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme og fortsætter:

"Prisen på el og gas er mangedoblet, og forsyningssikkerheden er udfordret på mange led, men det er vigtigt at understrege, at vores medlemmer, de danske fjernvarmeselskaber og kraftvarmeværker, kan og vil levere varme og strøm i den kommende vinter. Det kan de blandt andet på grund af sektorens fleksible brug af grønne varmekilder som bæredygtig biomasse, solvarme, overskudsvarme og store varmepumper."

Der er på nuværende tidspunkt tale om en energikrise og ikke en forsyningskrise. Og med det sagt, så vil der være varme til de 1,8 millioner danske husstande, der har fjernvarme til vinter.

Det er dog vigtigt at forberede samfundet på at spare på energi, mener Dansk Fjernvarme. På den måde kan vi sikre, at der er forsyning til alle danskere.

"Naturgassen skal udfases i opvarmningen og i forsyningen, og det haster mere end nogensinde. Fjernvarmeselskaberne er i fuld gang med at løfte den opgave og kæmper for at få konverteret naturgasområder. I lyset af energikrisen og ønsket om at udfase naturgas hurtigt, er det ærgerligt at se, at den populære fjernvarmepulje er tom for midler," siger direktør Kim Mortensen.

Seneste tal viser, at naturgas udgør 12 procent af den samlede fjernvarmeprodukt i Danmark, og at andelen fortsætter med at falde.

Anbefalet til dig