Godt nyt til 290.000 danskere: Får nu udbetalt 2.500 kroner

23/9/22 08:06

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu får 290.000 danskere flere penge på lommen.

I dag bliver den første halvdel af de 5.000 ekstra kroner, som de 290.000 pensionister, der får ældrecheck, udbetalt. Det er altså 2.500 kroner, som udbetales.

Det forventes, at langt de fleste modtagere vil se pengene tikke ind på kontoen fredag, men der kan gå helt op til fem hverdage.

Derudover vil der også senere på efteråret blive udbetalt et engangsbeløb på 2.000 kroner skattefrit til SU-modtagere, der modtager SU-handicaptillæg eller SU-forsørgertillæg som enlige forsørgere.

Engangsbeløbet forventes udbetalt senest i midten af oktober. Engangsbeløbet på 2.000 kroner skattefrit til personer på tilbagetrækningsydelser vil blive udbetalt i starten af 2023.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger:

- Det er godt, at vi allerede nu kan give en økonomisk håndsrækning til pensionister, der modtager ældrecheck og sidder i en ekstraordinært svær økonomisk situation med stigende energipriser. Det har været vigtigt for regeringen, at pengene blev udbetalt hurtigt for at afbøde slaget fra de voksende regninger. Derfor er jeg glad for, at vi kunne hastebehandle lovforslaget.

Peter Hummelgaard tilføjer desuden, at man fra regeringens side hele tiden holder øje med situationen med henblik på at se, om der er behov for yderligere hjælp.

Dog skal det være på en måde, som er økonomisk ansvarlig, lyder det.