Godt nyt til 300.000 danskere: Så mange penge kan være på vej

02/2/23 07:54

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Regeringen vil give 5.000 kroner til små 300.000 danskere.

I mandags afholdt finansministeriet pressemøde, hvor de ville tale om den kommende inflationshjælp til danskere, der er blevet hårdt ramt af de stigende priser over alt.

På pressemødet fortalte finansminister Nicolai Wammen, at regeringen har et ønske om at give en særlig gruppe danskere 5.000 kroner ekstra skattefrit.

Her er der tale om de borgere, der i dag modtager en ældrecheck.

Forhandlingerne om en ekstra hjælpende hånd til modtagere af ældrechecken er gået i gang, og det forventes, at der er en afklaring allerede inden vinterferien.

“Der er danske børnefamilier og pensionister, der er hårdt pressede økonomisk og tydeligt mærker den høje inflation, når elregningen skal betales, eller når man står ved kassen og handler dagligvarer,” lyder det fra finansminister Nicolai Wammen på pressemødet, inden han fortsatte:

“Derfor inviterer vi nu Folketingets partier til forhandlinger om en målrettet økonomisk håndsrækning til de mest trængte. Vi lytter til alle partier, der ønsker at tage ansvar og hjælpe danskerne gennem en svær tid. Inflationshjælpen løser ikke alt, men skal hjælpe, hvor det gør mest ondt.” fortæller han.

Regeringen har altså et ønske om at give 5.000 kroner skattefrit til cirka 300.000 danskere, skriver Dagens.dk.