Godt nyt til 57.500 danskere: Får mere udbetalt hver måned resten af livet

30/12/20 08:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Næste år starter muntert - i hvert fald på den økonomiske-front - for en lang række danskere.

2021 starter med et økonomisk løft for 57.500 danske pensionister. Det oplyser Pension Danmark i en pressemeddelelse. 

Disse pensionister kan nemlig se frem til et løft i deres månedlige pension fra PensionDanmark på mellem 3,5 og 10 procent. Pensionerne udbetales hver måned resten af pensionistens levetid. Et 73-årigt PensionDanmark-medlem på livsvarig pensionsydelse vil få en stigning på 5,75 procent.

”Det er rigtig godt, at vi kan give vores pensionister en flot stigning i pensionerne. Det vil gøre en positiv forskel i en svær tid. Fremadrettet må medlemmerne dog regne med mere beskedne reguleringer som følge af, at investeringsafkastet i de kommende år nok bliver mere behersket,” siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

De stigende udbetalinger skyldes, at PensionDanmark løbende reserverer penge til at hæve udbetalingerne i takt med prisudviklingen i samfundet.

Sådan foregår det

Udbetalinger fra pensionsopsparinger kan svinge i takt med udviklingen i afkast og den forventede levetid. 

For at medlemmernes pensioner både udvikler sig stabilt og fastholder sin købekraft, fastlægges udbetalinger i PensionDanmark, så der er plads til at kunne regulere pensionerne hvert år.

Bufferen til fremtidligere reguleringer virker samtidig som stødpude for udsving i afkast og ændringer i forventet levetid, så udbetalingerne ikke svinger fra år til år. Udbetalingen kan dog godt blive sat ned, eksempelvis hvis store kurstab på de finansielle markeder bruger hele bufferen, oplyses det i pressemeddelelsen. 

PensionDanmarks regulering betyder, at 57.500 pensionister fra januar 2021 får mellem 3,5 og 10 procent mere udbetalt, end de gjorde i december 2020.

Stigningerne gælder for livsvarige pensionsordninger, hvor pensionister modtager udbetalinger hver måned hele livet, fra de går på pension.