Godt nyt til alle kødelskere

Af: Ida Hansson

|

03/02/2022

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Mens de fleste priser tenderer til at stige i pris, så er der én kategori, hvor det ser anderledes ud.

Mest læste i dag

I en verden hvor der i stigende grad er fokus på vegetarer, veganere og miljøet, viser tal fra Dansk Statistik nu, at prisen for svinekød er blevet markant billigere.

“Det er rigtigt nok, at svinekød lige nu er en vare, hvor vi har mulighed for at give lidt større rabatter end på mange andre varer,”  bekræfter Jens Juul Nielsen, informationsdirektør for Coop ifølge B.T og fortsætter:

“Men jeg vil ikke stå og love, at det fortsætter. Vi har stigende udgifter til stort set alt, så selvom råvareprisen falder, kan andre udgifter spille ind.”

Det vides heller ikke nøjagtigt, hvorfor denne nye tendens ses.

Det er god tydeligt, at der i europa er for meget svinekød i forhold til efterspørgslen fra forbrugerne.

Der er kommet mange populære kødsustitutter på markedet de sidste par år.

Blandt andet har mange stiftet bekendskab med tofu.

Tofu er en massae lavet af sojabønner, som er lavet til koaguleret sojadrik. Soja er især kende fra det kinesiske, japanske og koreanske køkken.

Processen for at fremstille tofu er nogenlunde den samme, som når man fremstiller almindelige oste, og der er  cirka17 gram protein i 100 gram tofu.

Så mens der tegner sig et billede af, at stort set alle fødevarer stiger pris for de danske forbrugere, så er det kun blevet billigere at få sig en svinekotelet eller frikadelle til aftensmad.

Anbefalet til dig