Godt nyt til danske boligejere: Nu bliver det billigere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Onsdag er der kommet godt nyt til danske boligejere, da de kan se frem til, at renten kommer til at falde.

Mest læste i dag

Onsdag er inflationstallet for marts i USA blevet offentliggjort, og det har vist sig at være lavere, end man havde regnet med.

Det er positivt, da det smitter af på renterne, der i kølvandet på, at man har offentliggjort det amerikansk inflationstal, allerede er faldet.

"Dagens tal for amerikansk inflation viser som ventet et fald – men faldet er større end forventet. Det er godt nyt for de danske boligejere, der håber på lavere renter. Renterne falder nemlig som respons på nyheden," siger Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker i Totalkredit, til Euroinvestor.

Blot fem minutter efter, at tallet var blevet offentliggjort, tog renten på en 10-årig amerikansk statsobligation et fald på mere end 0,12 procentpoint, hvilket må siges at være et stort udsving på rentemarkedet.

I marts i år lød den amerikanske inflation på 5% i forhold til samme måned året før. Det er den laveste inflation, der er blevet offentliggjort siden maj 2021. Hertil er det også et lavere tal, end man havde regnet med, da det var forventet, at det ville lyde på 5,1%.

Og det er ikke blot noget, der kommer folk til gode i USA, selvom der er tale om et inflationstal, der stammer fra den anden side af Atlanten.

Faktisk er det også noget, der kommer de danske boligejere til gode, da det USAs økonomi har stor indflydelse på hele verdensøkonomien.

Hertil er det også vigtigt at nævne, at en mildere inflation kan tyde på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i nærmeste fremtid kan sætte en stopper for, at man hæver renten på lige så aggressiv vis, som det har været tilfældet i de senere år.

Ifølge Sune Malthe-Thagaard kan den mildere inflation derfor give udsigt til, at der vil komme færre og mindre renteslag fra den amerikanske centralbank i fremtiden.

"Det er godt nyt for danske boligejere og boligkøbere, der går og ser på bolig i øjeblikket. Det betyder nemlig udsigt til lidt lavere renter. Og hvad der er godt nyt for boligkøberne er godt nyt for boligmarkedet, der mildt sagt har været presset siden sidste sommer," siger han.

Han fortæller også, at flere nyheder af denne karakter kan føre til, at 4-procentslånet vil blive det ledende lån med fast rente igen, og det også kan føre til et farvel til det dyrere 5-procentslån.

Anbefalet til dig