Godt nyt til danske dieselbilejere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Hvis du ejer en dieselbil, er der glædeligt nyt til dig.

Lige nu læser andre også

At være dieselbilejer har ikke været sjovt de seneste år.

Priserne på brændstof er steget markant, hvilket har gjort det dyrere at fylde tanken.

Derudover er mange dieselbiler blevet forbudt i de nye miljøzoner, hvilket har tvunget bilejere til at finde alternative transportmuligheder eller investere i et nyt køretøj.

Som om det ikke var nok, så har afgifter også presset prisen yderligere på brændstof.

Der er ikke meget at sige til, hvis dieselbilejere er frustrerede over de nye tiltag, som har ramt dem hårdt, men midt i den svære perioder er der nu godt nyt.

Det skriver Ekstra Bladet.

Onsdag stod det nemlig klart, at dieselprisen nåede årets laveste niveau.

Listeprisen hos OK faldt til 13,39 kroner per liter, hvilket betyder, at diesel ved mange tankstationer kunne købes for kun 12,19 kroner literen. 

Sådan skriver TV 2 Øst.

Ifølge Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, skyldes prisfaldet primært dårlige økonomiske nøgletal fra USA.

"Arbejdsløsheden stiger og amerikansk økonomi er måske på vej til at bremse op, og dermed er der mindre brug for olie, hvilket får olieprisen og deraf også benzin- og dieselprisen til at falde herhjemme," forklarer han. 

Faldet i oliepriserne smitter direkte af på priserne ved de danske pumper.

Hvis du ejer en benzinbil og tænker, at du går glip af festen, kan du godt tro om igen. Det er nemlig ikke kun dieselprisen, der er faldet.

Også benzinprisen har oplevet et markant fald og er nået det laveste niveau i to måneder med en pris på 14,09 kroner literen.

Selvom priserne har nået et lavpunkt, forventer Søren Kristensen kun en lille yderligere nedgang, hvilket helt sikkert får et hav af danskere til at klappe i hænderne.

Anbefalet til dig