Godt nyt til danskerne: Nu er det endelig muligt

10/08/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er der gode nyheder.

Mest læste i dag

Nu er der godt nyt til de mange danskere der stadig mangler enten ét - eller begge - vaccinestik mod covid-19.

Hidtil har det været en lidt mere besværlig affære at rette sin vaccinetid, da man først har skulle afbestille sin bestilte tid, for derefter at bestille en ny tid. Men det er slut nu, det skriver Ritzau tirsdag.

Nu er det nemlig muligt blot at rette i sin vaccinetid, uden at man først behøver at afbestille den eksisterende tid.

Den nye løsning gør det lettere, da der har været problemer med, at nogle ikke har turde rette i sin tid, da de frygtede at de så først kunne få en tid flere dage senere.

Laveste antal siden marts 

I øjeblikket er det dog ikke svært at finde en ledig vaccinetid, hvis man er blandt dem som stadig mangler en tid. Vaccinationscentrene har nemlig ikke længere så travlt, efter at omkring 84 procent af alle inviterede har modtaget sit første vaccinestik.

I denne uge har man i både Region Midtjylland og i Region Sjælland kunne blive vaccineret uden tidsbestilling - her har man blot skulle møde op. Det samme vil man åbne muligheden for i Region Syddanmark og Region Hovedstaden - om Region Nordjylland også åbner op for denne mulighed er endnu ikke besluttet.

Antallet af vaccinationer er ligeledes gået ned i tempå den seneste tid - særligt i forhold til første vaccinestik. 

Ifølge tal fra Statens Serum Institut fik 4.130 sit første vaccinestik søndag, hvilket er det laveste antal siden marts.


 

Anbefalet til dig