Godt nyt til danskerne: Nu fremrykkes genåbning

16/04/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er der godt nyt om genåbningen af det danske samfund.

Mest læste i dag

Hvis du går og længes efter at kunne sætte dig til bords ved en restaurant, med dine venner eller din familie - så er der godt nyt. 

Allerede fra på onsdag den 21. april, må restauranterne nemlig slå dørene op igen for indendørs betjening.

Oprindeligt var det meningen, at restauranterne måtte åbne igen for udendørs servering den 21. april og først for indendørs servering igen den 6. maj. Men en ny aftale betyder nu, at restauranterne allerede må åbne for indendørs servering i næste uge. 

Aftalen om at genåbne landet hurtigere end planlangt, blev forhandlet natten til fredag og her faldt blandt andet aftale omkring restauranterne på plads. Det skriver B.T. natten til fredag.

Hvis man har planer om at besøge en restaurant når de åbner, så skal man dog stadig huske at det kræver bordbestiling og en fremvisning af coronapas. Her kan man hygge sig indtil kl. 23, hvor serveringstederne skal lukke - dog er sidste udskænkning kl. 22.

Her til morgen bekræftes det også, at barer og værtshuse også åbner igen fra den 21. april

Godt nyt til sportsfans og skoleelever 

Det er dog ikke den eneste gode nyhed - allerede fra den første april lempes forsamlingsforbuddet nemlig også. Derfor er det nu muligt at forsamles 10 mennesker indendørs, som eksempelvis på en restaurant - det indendørs forsamlingsforbud hæves nemlig til 10 personer.

Fra den 6. maj må danskerne samles 25 personer indendørs og fra den 21 maj 50 personer udendørs. Når vi rammer den 11. juni må vi være 100 personer udendørs.

Hvis du er sportsfan, så er der også gode nyheder. Tilskuerne kan nemlig nu se frem til, at komme tilbage på stadion som tilskuer efter Superliga-modellen - også dette træder i kraft fra den 21. apil.

Der er også godt nyt til skoleeleverne - der er nemlig flere som skal tilbage på skolebænken.

5.-8. klasse kan nu mødes til undervisning i deres klasselokaler 50 procent af tiden - og den resterende tid mødes til undervisning udendørs.

For afgangselever og studerende på erhvervsuddannelser, får eleverne også lov til at komme mere tilbage. Afgangselever på grundskoler- og voksenuddannelser må have 80 procent fremmøde, mens erhvervsuddannelser kan se frem til at vende helt retur.

De lidt ældre på de videregående uddannelser må fortsat nøjes med 30 procent fysisk fremmøde. 

Du kan se hele aftalen her.

 

 

Anbefalet til dig