Godt nyt til disse danskere: Besparelsen kan være på flere tusinde kroner om måneden

Af: Lucas Andreas

|

06/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan betyde besparelser på mange tusinde kroner

Lige nu læser andre også

Det er ikke gået manges næse forbi, at det har været dyrt at være boligejer de seneste år.

For blot en håndfuld år siden var renterne helt i bund og sågar negative i en periode, men et voldsomt ryk opad har set renten stige helt op til over 4% for flere forskellige boliglån, mens udlånsrenten har været helt oppe over 3,5%.

Men nu er der godt nyt at hente.

Boligmarkedet kan snart byde på lavere renteudgifter for både boligejere og boligkøbere, idet fastforrentede realkreditlån med lavere renter kan blive en realitet.

Det skriver B.T.

Mandagens kurs for 4-procentslånet ligger omkring 99, hvilket indikerer, at lånet kan lukkes, hvis kursen overstiger 100. Det vil tvinge realkreditinstitutterne til at introducere nye lån med lavere renter på henholdsvis 3,5 procent eller 3,0 procent.

Når 4-procentslånet lukker og et nyt 3-procentslån åbner til kurs 95,4, vil boligejere kunne opleve en reduceret månedlig ydelse.

Nordea har for B.T. udregnet, hvilken besparelse det giver for boligejere.

For et lån på en million kroner med afdrag betyder det en besparelse på 130 kroner om måneden, og den samlede tilbagebetaling over 30 år vil falde med 81.000 kroner.

For lån uden afdrag er besparelserne endnu mere markante.

Et 30-årigt 3-procentslån uden afdrag vil have en månedlig ydelse, der er 490 kroner lavere end et tilsvarende 4-procentslån, og den samlede tilbagebetaling vil være 91.000 kroner mindre.

Med et lån på tre millioner kroner kan en boligejer med et afdragsfrit lån spare knap 1.500 kroner om måneden og reducere den samlede tilbagebetaling med hele 273.000 kroner.

Selv hvis 4-procentslånet ikke lukker, er de nuværende rentefald positive nyheder for boligejere. Boligkøbere vil opleve mindre kurstab ved optagelse af 4-procentslån, og boligejere med flekslån kan også glæde sig over de faldende renter. Renten på F5- og F3-lån er nu nede på cirka 2,6 procent, sammenlignet med tidligere cirka fire procent.

De helt korte, variabelt forrentede lån som F-kort og Korte Rente, som får ny rente hver sjette måned, vil sandsynligvis også opleve rentefald. Nordea forudser, at renten på deres Kort Rente-lån vil falde fra 3,37 procent til 2,79 procent ved årsskiftet.

Anbefalet til dig