Godt nyt til disse elkunder: Nu bliver det billigere

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gruppe elkunder kan glæde sig over, at det fremover bliver billigere for dem at være kunder hos energiselskabet EWII.

Mest læste i dag

Er du elkunde hos energiselskabet EWII? Og har du en aftale med fast pris på el? I så fald kan du formentlig se frem til at spare penge på din elregning i det nye år.

Ifølge JydskeVestkysten er der netop landet en ny justering af prisen på deres fastprisaftale Grøn Standard. I denne aftale bliver elprisen fastsat hvert kvartal og gælder i tre måneder frem.

Den nye pris, der gælder fra 1. januar 2023, vil have en rå elpris på 419,33 øre pr. kilowatt-time. Det svarer til, at en estimeret totalpris vil lyde på 4,98 kr. pr. kilowatt-time.

Det er et stort fald i forhold til, hvad prisen har været i de foregående tre måneder. Her skulle kunder med Grøn Standard-aftale hos EWII nemlig betalt rekordhøje 7,07 kr. pr. kilowatt-time.

Selvom kunder kan se frem til en væsentlig besparelse pr. kilowatt-time, skal det ses i lyset af, at prisen har været rekordhøj i de seneste tre måneder.

Da det blev meldt ud, at prisen ville stige til 7,07 kr. pr. kilowatt-time i slutningen af september, havde elprisen i de foregående tre måneder befundet sig på noget lavere 3,68 kr. pr. kilowatt-time.

JydskeVestkysten skriver, at det skabte en nærmest kaotisk stemning, da det gik op for kunderne, at deres elpris ville blive fordoblet fra den ene dag til den anden.

Siden den store prisstigning har omtrent 19.000 kunder valgte at droppe deres Grøn Standard-aftale med EWII.

Det betyder ikke, at de har forladt selskabet. Derimod har de blot skiftet til en variabel aftale. Med en sådan aftale betaler de ikke en fast pris pr. kilowatt-time, men bliver i stedet afregnet ud fra den aktuelle elpris.

På nuværende tidspunkt lyder den variable elpris, som hos EWII går under navnet Grøn Indkøbspris, på 2,83 kr. pr. kilowatt-time. Da det er en variabel pris, kan den både stige og falde fra den ene dag til den anden.

Anbefalet til dig