Godt nyt til mere end en million danskere

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Regeringen forventer et fald, der er væsentligt lavere end det, vi så under finanskrisen. Boligejere behøver derfor ikke være nær så bekymrede som først antaget.

Mest læste i dag

Der er mere end halvanden million danskere, der kan begynde at glæde sig. Økonomisk kommer de nemlig ikke til at miste nær så meget, som det i første omgang så ud til.

Klik her for at se, hvad din bolig er værd

Det var nemlig forventeligt, at boligejerne kunne se frem til, at priserne på danske boliger ville komme til at falde helt enormt, men nu lader det i stedet til, at faldet bliver mindre end først beregnet.

Regeringen har netop præsenteret en rapport ved navn Økonomisk Redegørelse, og her beretter de om, at boligejerne ikke behøver at blive alt for nervøse.

“Der er udsigt til, at aktiviteten på boligmarkedet falder betydeligt som følge af den meget store usikkerhed om de økonomiske konsekvenser af coronapandemien,” lyder det i rapporten, der fortsætter:

“Disse forhold medvirker til at holde hånden under boligmarkedet - trods den modvind, som konjunkturtilbageslaget medfører,” lyder det.

Forventer et fald på 4.5 procent

Regeringen meddeler også, at de forventer et fald, der er væsentligt mere afdæmpet end det, vi så under finanskrisen. Dengang faldt boligpriserne med omkring 10 procent, mens de forventes at falde 4.2 % i 2020, mens de allerede året efter vil stige med 0.5 % igen.

“Derfor forventes faldet i huspriserne at blive væsentligt mere afdæmpet end under finanskrisen og relativt moderat i et historisk perspektiv,” står der i rapporten.

Vil du se hvor meget din bolig er værd, så klik her

*Indeholder reklamelinks

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig