Godt nyt til op mod 1 million husstande: Strømmen bliver billigere næste år

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En række husstande kan se frem til billigere strøm i 2023. En husstand med et gennemsnitligt forbrug vil spare cirka 300 kroner.

Mest læste i dag

I 2023 kan danskerne se frem til prisstigninger på tværs af mange områder. De fleste sjællændere kan dog se frem til en mindre besparelse på elregningen.

Ganske vist stiger prisen på transport af el en smule, men da elafgiften vil blive sat betragteligt ned i de første seks måneder af året, vil det føre til en mindre besparelse på elregningen.

"For private husstande i Radius' område med et gennemsnitligt forbrug på 4.000 kilowatt-timer om året og et gennemsnitligt forbrugsmønster vil elregningen stige med cirka 1.400 kroner i 2023 på grund af prisstigningerne,« siger Cäthe Juul Bay-Smidt ifølge Ritzau, der er funktionschef i Cerius Radius, som dækker en stor del af Sjælland.

"Til gengæld falder den med 1.700 kroner på grund af den midlertidige nedsættelse af elafgiften," fortæller hun også.

Cerius Radius, der oplyser på deres hjemmeside, at de har mere end en million netkunder, oplyser også, at de ændrer sin nettariffer i 2023.

Det gør de, da de har et håb om, at det kan få deres kunder til at ændre forbrugsmønstre. Det vil nemlig komme Cerius Radius til gode, eftersom det vil medføre, at der ikke er det samme behov for at udbygge elnettet, som der ellers vil være.

Denne ændring betyder, at din elregning i høj grad vil afhænge af, hvornår på døgnet, du vælger at bruge din strøm. Beregningen, der er nævnt herover, afhænger dog ikke af, om du f.eks. vælger at vaske tøj om natten, hvor strømmen ikke koster det samme.

Vælger man at flytte sit forbrug til tider på døgnet, hvor strømmen er billigere, vil det derfor resultere i en besparelse på elregningen.

Selvom der kan være besparelser at spore næste år, forventer Cerius Radius, at elpriserne fortsat vil være høje, om end de kommer til at svinge meget fra time til time, lyder det.

Anbefalet til dig