Godt nyt til over 300.000 danskere

06/12/22 12:49

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Et lille julemirakel måske?

Julen står for døren, og i søndags var det anden advent. Og nu er anden adventsgave landet hos over 300.000 danskere i Aarhus og omegn. 

For når 2022 om lidt lakker mod enden, er det med frygt i stemmen hos mange borgere, hvad angår deres fjernvarmeregning. 

Men nu er der godt nyt, hvis du er østjyde og har skruet ned for varmen af ren og skær frygt for prisstigninger på din fjernvarmeregning. 

For selvom prisen stadig er i den høje ende, så bliver den ikke svimlende høj i 2023. Faktisk fastholder den 2022-niveauet. 

Det oplyser Kredsløb Fjernvarme A/S. 

Det vækker også glæde hos administrerende direktør hos Kredsløb, Bjarne Munk Jensen, der i et skriftligt svar til TV 2 Østjylland påpeger følgende: 

“I en svær tid med prisstigninger og inflation er jeg glad for, at vi trods omstændighederne står med det bedst mulige udfald for kunderne, siger Bjarne Munk Jensen, administrerende direktør hos Kredsløb”. 

Så du kan bare beholde radiatoren på samme blus, som du plejer, hvis du bor i Aarhus og omegn. 

Det skriver Kredsløb Fjernvarme A/S, der er fjernvarmeleverandører til over 300.000 østjyder. 

Ifølge varmeleverandøren er humlen bag fastholdelsen af prisen to forskellige ting. 

Det er dels grundet det, der kaldes overdækning, dvs. at virksomheden simpelt sagt har overskud på kontoen. Dels fordi Kredsløb A/S har indgået en aftale med Ørsted om, at den fjernvarme, den østjyske fjernevarmevirksomhed betaler Ørsted, beregnes på træpillepris, selvom Ørsted bruger kul, der er dyrere.

Du bør dog være på dupperne, hvis du er indbygger i Odder Kommune. Her står de til en prisstigning på deres fjernvarmeregning på cirka 35 procent i det nye år. 

Det skriver Ekstra Bladet.