Godt nyt til stor gruppe danskere: Pengeregn i milliardklassen på vej

Af: Lucas Andreas

|

02/02/2024

Foto: Shutterstock
Pengeregnen kommer til at gavne hele 175.000 danskere.

Mest læste i dag

2023 har været et økonomisk år fuld af tumult. Høje renter og høj inflation har præget markedet, men det betyder ikke, at bankerne ikke har tjent penge. Danske Bank har netop offentliggjort et stort millard overskud, og det kommer danskerne til gode.

I en opsigtsvækkende nyhed har Danske Bank netop annonceret et historisk højt overskud. Dette vil direkte gavne bankens aktionærer, som nu kan se frem til en markant økonomisk gevinst. Bankens regnskab, offentliggjort fredag morgen, afslører en plan om at udbetale et betydeligt udbytte, som følge af deres imponerende indtjeningsresultater fra anden halvdel af 2023.

Det skriver Euroinvester.

Danske Bank-aktionærer kan forvente at modtage 7,5 kr. i udbytte pr. aktie, en stigning fra de 7 kr. pr. aktie, der allerede er blevet uddelt for første halvdel af 2023. Dette bringer den samlede udbyttebetaling for året op på hele 14,5 kr. pr. aktie, hvilket svarer til en imponerende 59 pct. af bankens årlige resultat.

Men det stopper ikke her. Danske Bank planlægger også et ambitiøst aktietilbagekøbsprogram. Bestyrelsen har sat 5,5 mia. kr. til side til dette formål, hvilket vil resultere i en samlet udlodningsprocent på 85 pct. inklusive udbyttet for 2023. Denne strategi, hvor selskabet opkøber egne aktier på markedet, vil sandsynligvis have en positiv effekt på aktiekursen.

Danske Bank udtaler sig om betydningen af dette tiltag: "At skabe værdi for aktionærerne er essentielt, ligesom det er at skabe værdi for kunder, medarbejdere og samfundet. Vores evne til at tiltrække kapital fra aktionærer er afgørende for vores långivning og forretning. Denne kapitaludlodning gavner ikke kun store professionelle investorer, men også de mange private investorer, inklusive over 175.000 danskere, som har investeret i Danske Bank."

Disse planer markerer en markant ændring i Danske Banks økonomiske strategi og tegner et billede af en bank, der ikke kun fokuserer på indtjening, men også på at belønne de mange aktionærer, der har sat deres tillid og midler i institutionen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig