Godt nyt til tusindvis af danskere: Nu er der rabat på vej

21/04/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Efter et milliardoverskud vil energikoncernen, Norlys, lade sine elkunder få en bid af kagen.

Mest læste i dag

Fredag præsenterede Norlys et overskud på 4,2 milliarder, og i kølvandet på det store overskud kommer elkunderne hos Norlys til at nyde godt af virksomhedens overskud.

Niels Duedahl, der er direktør i Norlys, forklarer at man i 2023 ønsker at betale omtrent en milliard tilbage til selskabets kunder. Tilbagebetalingen vil ske i form af rabatter på elregningen.

Der er omtrent 800.000 andelshavere, der kommer til at nyde godt af rabatterne. 

Sådan fortæller han til B.T.

Lige nu afventer Norlys dog Skattestyrelsens godkendelse til udbetalingen af rabatten - derved vil kunderne ikke blive beskattet af rabatten.

Den endelige model for, hvordan rabatten skal uddeles, er altså ikke vedtaget endnu, men Niels Duedahl forventer at kunderne vil modtage rabatten allerede på næste elregning.

En stor del af virksomhedens overskud er hentet uden for Danmarks landegrænser, og af den grund er de danske kunders energipriser ikke påvirket af det store overskud, lyder det i regnskabet fra Norlys.

Elpriserne er noget, der har presset danskerne økonomisk i det seneste stykke tid, og derfor forstår Niels Duedahl godt, at det store overskud overrasker danskerne:

“Jeg kan godt forstå at forbrugerne synes det mærkeligt, at vi kommer med sådan et overskud. Men vi er ejet af samfundet og pengene går tilbage til samfundet. Det kommer til at ske ved investeringer i grøn omstilling, vind- og solenergi og ladestandere. Det vil på sigt komme til at sænke priserne”, udtaler han.

Her tilføjer direktøren også, at elsalget til danskerne rundt regnet har givet virksomheden et underskud på 200 millioner kroner, hvis man kigger isoleret på det.

Anbefalet til dig