Godt nyt til utallige danskere: Fast udgift kan falde 370 kroner i måneden

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der er glædeligt nyt til en lang række danskere.

Lige nu læser andre også

Danske boligejere med variabelt forrentede realkreditlån kan se frem til potentielle besparelser, hvis de nuværende renteprognoser holder stik.

Ifølge Jyske Banks seneste analyse kan Den Europæiske Centralbank (også kaldt ECB, red.) meget vel sænke renten to gange i år.

Såfremt det bliver en realitet, vil de danskere, der har et F-kort- eller Kort Rente-lån, se frem til at få mere luft i budgettet.

Men hvor stor vil den månedlige besparelse egentlig være, hvis renten bliver sat ned?

Det giver B.T. svar på.

Når renten for de tidligere omtalte lån fornyes i januar, kan boligejere med et afdragsfrit Kort Rente-lån på én million kroner forvente at spare omkring 370 kroner om måneden efter skat.

Så store er forventningerne

Markedet har store forventninger til, at ECB-chef Christine Lagarde vil sætte renten ned gennem de kommende år.

I år forventes en nedsættelse på 0,7 procentpoint, og næste år lyder forventningen på 1,4 procentpoint.

Hvis det sker, kan ECB's rente falde til omkring 1,65 procent ved udgangen af 2025, hvilket står i stor kontrast til den nuværende rente på 3,75 procent.

Hvis vi kigger på, hvad der sker på den anden side af Atlanten, så er optimismen også høj der. Jyske Bank forventer nemlig så, at den amerikanske centralbank, Fed, sætter renten ned i den kommende periode.

Næste år forventes der for eksempel en rentenedsættelse på 1,5 procentpoint.

De forventede rentenedsættelser i USA vil dog ikke nødvendigvis medføre markante lavere renter for danske boligejere med fastforrentede realkreditlån, da de lange danske realkreditlån allerede har indregnet en stor del af de forventede fald i renten.

Ifølge Jyske Bank er det svært at spå om, hvad der vil ske med renten på de lange lån, hvis man har de kortsigtede briller på.

Anbefalet til dig