Gør stort kup: Verdens dyreste ravklump solgt i Danmark

11/11/20 13:15

Christian Granhøj Skouboe

Rav er i høj kurs. Foto: Shutterstock
En verdensrekord er netop blevet slået af et dansk auktionshus. De har solgt den dyreste ravklump nogensinde.

Det danske auktionshus Lauritz.com slår nu verdensrekord med salget af en gigantisk ravklump til den imponerende salgspris af 1.470.000 kr. på auktion.

Salget af ravklumpen – verdens næststørste ravklump på 47,5 kilo – sker som en del af auktionssalget over boet efter virksomheden House of Amber, der er gået konkurs.

Ravklumpen, som vejer 47,5 kg og måler 57,5 x 62 x 37 cm, blev fundet af minearbejdere i Indonesien i Dharmasraya regionen i Vestsumatra i 2014, og var på det tidspunkt verdens største ravklump.

Da minearbejderne først opdagede ravklumpen vejede den mere end 80 kg. Den solgte ravklump er derfor den polerede kerne, der står tilbage efter afpudsning af jord m.m. Österreichische Gemmologische Gesellschaft har testet og verificeret ravets ægthed. Med klumpen følger også et certifikat fra Guinness World Records.

Ravklumpen der blev solgt. Foto: Lauritz.com

Ravklumpen der blev solgt. Foto: Lauritz.com

 

Dyreste nogensinde

Nu har ravklumpen slået endnu en verdensrekord ved at være den dyreste ravklump solgt nogensinde.

"Det svimlende hammerslag på ravklumpen er selvfølgelig overraskende, og vi er meget stolte over salget. Det bekræfter en fornyet interesse for rav som et unikt og skulpturelt materiale, skabt af vores smukke natur," udtaler Mette Rode Sundstrøm, som er medejer af Lauritz.com. 

"Det stabile høje prisniveau på rav, som vi har oplevet gennem de senere år, øges nu igen i forbindelse med vores omfattende auktionssalg over boet efter det anerkendte House of Amber, et salg der omfatter 288.000 stykker rav og ravobjekter. Det er en ære at få lov at sælge denne samling inklusiv en så spektakulær ravklump af denne størrelsesorden. Og det er en fantastisk følelse at vide, at netop denne enestående ravklump er landet hos en ejer, som i den grad værdsætter den."

I boet efter House of Amber sælges også yderst sjældne figurer skåret af rav fra antikken, smykker i det værdifulde, dominikanske blå rav, et unikt smykkeskrin skabt udelukkende af rav, halskæder med knytnævestore ravklumper og et skib sammensat af ravmosaikker. I alt sælges mere end 288.000 forskellige genstande og smykker af rav fra konkursboet efter House of Amber