Gourmetkokke deler tricks: 13 smarte måder, der gør din madlavning bedre og nemmere

20/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
De bedste af de bedste i kokkedragten deler nu smarte tips, der kan hjælpe dig i køkkenet.

Mest læste i dag

Madlavning kan være en kunst, men nogle gange kan det også være en udfordring. Fra at finde de rigtige ingredienser til at opnå den perfekte tilberedning, kan det være svært at få din mad til at smage, som du ønsker. 

Heldigvis har en to gourmetkokke og skribenter fra det amerikanske madmedie TastingTable delt 13 smarte tricks, som kan gøre din madlavning både nemmere og mere lækkert.

1. Brug en isterningebakke til at fryse urter i olie:

Frysning af urter i olie gør det nemt at have friske urter klar til brug, når du laver mad. Hak urterne fint, læg dem i en isterningebakke og fyld op med olivenolie. Når de er frosset, kan du opbevare urterne i fryseren og bruge dem efter behov.

2. Brug en gaffel til at lave mønstre på pandekager:

Gør dine pandekager mere interessante ved at trække mønstre i pandekagedejen med bagsiden af en gaffel. Det er nemt og effektivt, og resultatet er flotte og dekorative pandekager.

3. Brug en ostehøvl til at skære smør i tynde skiver:

Skær smør i tynde og jævne skiver med en ostehøvl. Det gør det lettere at smøre smørret på brødet og gør det mere appetitligt.

4. Brug en tændstik til at tage frøene ud af chilipeber:

Fjern chilipeberfrøene nemt og hurtigt ved at bruge en tændstik. Fjern toppen af chilipeberen og brug en tændstik til at fjerne frøene. Det gør det lettere at skære chilipeberen i mindre stykker.

5. Brug en citron til at fjerne lugt fra skærebræt:

Fjern eventuelle lugte fra skærebrættet ved at gnide det med en halv citron. Det er nemt, effektivt og en naturlig måde at fjerne lugte på.

6. Brug en grydeske til at fjerne overskydende skum fra en suppe:

Fjern overskydende skum fra en suppe eller bouillon, mens det koger, med en grydeske. Det holder suppen klar og giver en mere appetitlig oplevelse.

7. Brug en kagerulle til at presse saft ud af citroner:

Pres citronsaften ud med en kagerulle ved at rulle citronen på bordet for at blødgøre den lidt. Skær den derefter i to og pres saften ud med kagerullen.

8. Brug en kniv til at skære jordbær på en hurtig og effektiv måde:

Skær jordbær på langs ved at stikke en kniv gennem toppen og ned gennem midten af jordbæret. Det gør det nemmere at skære jordbær i ensartede skiver.

9. Brug et muffinfad til at lave enkle portioner af æggekage:

Pisk æg, mælk og andre ønskede ingredienser sammen, og hæld blandingen i en muffinform. Tilføj også grøntsager eller kød efter smag. Bag blandingen i ovnen i cirka 20 minutter, eller indtil den er gennembagt og gyldenbrun. Denne enkle og praktiske metode gør det nemt at have enkle portioner af æggekage klar til morgenmad eller frokost.

10 Brug et bundt af pasta til at antænde grillen:

Hvis du har svært ved at antænde din grill, kan du bruge et hårtørret bundt pasta. Læg bundtet på grillen, tænd hårtørreren og ret varmen mod bundtet. Den tørrede pasta vil antænde grillen i løbet af et par minutter.

11. Brug en ske til at fjerne skindet fra ingefær:

Skræl ingefær nemt ved at bruge bagsiden af en teske til at skrabe skindet af. Det går hurtigt og giver mindre affald.

12. Brug en madras til at transportere store mængder mad:

Hvis du skal transportere store mængder mad til en fest eller et arrangement, kan du bruge en madras. Placer madrassen på bagsædet i din bil, og læg maden ovenpå. Madrassen fungerer som en polstring, og beskytter maden mod at blive væltet eller beskadiget under transport.

13. Brug en tang til at presse saft ud af frugt:

Pres frugtsaft ud med en tang ved at skære frugten i to og bruge tangen til at presse saften ud. Det er en hurtig og effektiv måde at presse saft ud af frugt på, og det er mindre rod end traditionelle metoder.

Ikke alene er disse tips nemme, men de er også med til at forvandle dine gastronomiske evner fra nybegynder til køkkenets michelin-stjerne.