Grådkvalt: Borgerforslag fra DR-kendis runder 50.000 underskrifter

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den tidligere vinder af 'Den store bagedyst' Liv Martine Hansen lagde i går et grådkvalt opslag på sin Instagram-profil.

Mest læste i dag

Hun var i 2015 med i den fjerde sæson af Danmarks Radios guldkalv 'Den store bagedyst'.

Nu er den 'Den store bagedyst' Liv Martine Hansen i stedet trukket i arbejdstøjet for at indsamle 50.000 underskrifter en god sags tjeneste.

Det er nemlig dét antal, der skal til, hvis man vil have et borgerforslag til behandling i Folketinget. Et antal, hun nu har nået.

I et grådkvalt opslag på sin Instagram-profil bekræfter hun nu, at den store milepæl er rundet.
"I forstår slet ikke, hvor stort det her er for mig og rigtig mange andre. TUSIND TAK!! Nu går borgerforslaget videre i processen mod behandling i Folketinget!! 50.000 underskrifter. DET SKAL LYKKES! TAK TAK TAK. Nu kæmper vi videre! Tak til Diabetesforeningen for at støtte op om forslaget. Tak til alle mine medstillere!! Tak til jer!!," skriver hun.

Underskriftindsamlingen omhandler en særlig sensor til diabetikere. For med en lille sensor på overarmen vil diabetikere kunne måle deres eget blodsukker og dermed dosere den korrekte livsvigtige insulin.

Det er dog ikke alle insulinkrævende diabetikere forundt at få fat i sådan en sensor, og ifølge Liv Martine Hansen er det for ofte den enkeltes postnummer, der afgør, om vedkommende får sensoren eller ikke, skriver TV 2.

Det førte altså til, at hun startede borgerforslaget "Personer med insulinkrævende diabetes skal have ret til at få tildelt en sensorbaseret glukosemåler".

Liv Martine har selv en sensor. Den fik hun, da hun skrev til en virksomhed, der laver målerne, som takke ja til at sponsorere en af slagsen til hende. Dog kontaktede hun virksomheden, fordi hun forinden havde fået afslag fra sin kommune.

"Jeg fik afslag af min kommune, hvor jeg søgte om den et par gange. Til sidst besluttede jeg mig for selv at skaffe en, hvilket man ikke rigtig kunne i 2016, som man kan i dag," forklarede Liv Martine Hansen til TV2 Nord i marts.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig