Grammy-vindende sangerinde død

14/08/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den Grammy-vindende sangerindes manager bekræfter dødsfaldet. Årsagen til dødsfaldet er endnu ikke kendt

Mest læste i dag

Country- og folkesangerinde Nanci Griffith er afgået ved døden. Det oplyses i en meddelelse, der er udsendt af den kendte sangerinde manager.

Det skriver AP, der også oplyser, at han hun blev 68 år gammel. Endvidere oplyser AP, at årsagen til Nanci Griffiths død endnu ikke er kendt.

"Det var Nancis ønske, at der ikke skulle være nogen yderligere formel erklæring eller pressemeddelelse i en uge efter hendes død," lød det fra Gold Mountain Entertainment i en meddelelse.

Nanci Griffith var en produktiv musikmager, der nåede at lave og udgive 13 albums i løbet af sin karriere. Det første album, 'There's a Light Beyond These Woods', blev udgivet i 1978.

Hun var dog især kendt for sangene 'Love at the Five and Dime', 'Lone Star State of Mind' og 'Outbound Plane', skriver SE og HØR.

Hendes karriere tog sin start allerede i hendes teenageår. Her begyndte hun nemlig at spille på festivaler og til koncerter, hvoraf de fleste var i Texas.

Senere påtog hun sig også en karriere som lærer, men det blev sat på pause, da hun for alvor fik gang i sin karriere som musiker. Fra 1977, året inden første album blev udgivet, kunne hun kalde sig for professionel musiker på fuld tid.

Griffith kunne også prale af være den første artist, der indspillede Julie Golds 'From a Distance'. Det er potentielt et nummer, du kender, da det gjorde Bette Midler til en verdensomspændende popsucces i starten af 90'erne.

Gennem sin karriere nåede Griffith også at arbejde sammen med og lave musik med andre store navne. Det omfatter blandt andet Emmylou Harris, Dolly Parton og Maura O'Connell.

I juli i år blev det desuden offentliggjort, at Griffith er på listen over de musikere, der om kort tid skal optages i 'The Texas Songwriters Hall of Fame'.

Anbefalet til dig