Gratis mundbind: Visse grupper vil få dem kvit og frit

21/8/20 10:19

Sarah Steenfeldt

Nu vil der blive udleveret gratis mundbind til visse grupper. Foto: Shutterstock.com
Den seneste tid har der været stor debat om både brugen af mundbind - og også omkring prisen af disse. Nu er der godt nyt til nogle grupper, efter dagens pressemøde.

Nu vil det blive en mulighed for visse grupper at få udleveret mundbind helt gratis. Fra i morgen til det være et krav at bære mundbind, i alt offentlig transport landet over. Det har skabt debat, da det for nogle grupper kan være en væsentlig udgift at købe mundbind. 

Selvom at priserne på mundbind efterhånden er blevet presset godt ned, så er det for nogle, så skal det for nogle være muligt at få dem udleveret kvit og frit. Det fortæller Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag.

Disse grupper kan se frem til gratis mundbind

Dem som kan se frem til at få mundbind gratis, vil være personer som er på kontanthjælp eller sociale udsatte som eksempelvis bor på herberg eller lignende.

Magnus Heunicke kan ikke præsentere konkret liste over personer, som vil få muligheden for at få gratis mundbind, da det vil være op til hver enkelt kommune, at lave en lokal vurdering. 

Fra i morgen vil alle der rejser med offentlig transport i Danmark, kunne se frem til at blive bedt om at tage mundbind på - hvis man nægter at bære det, kan man blive bortvist. Derudover kan man risikere en bøde, hvis man ikke retter sig efter bortvisningen.