Gratis tandpleje: Denne gruppe af danskere kan glæde sig

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Den gratis tandpleje forventes at blive implementeret midt i 2022.

Det kan være en dyr omgang at besøge tandlægen. Men for en gruppe danskere bliver det i fremtiden gratis.

Finansloven for 2022 er færdig, og den blev præsenteret på et pressemøde her til formiddag. 

Her kom det frem, at de 18 til 21 årige kan se frem til gratis tandpleje inden alt for længe. Det forventes nemlig at blive implementeret midt i 2022, og skal foregå via den kommunale børne- og ungdomstandpleje.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Der er afsat 40 millioner kroner i 2022, 170 millioner kroner i 2023, 260 millioner kroner i 2024 og 350 millioner kr. i 2025 og frem.

Populært fradrag fjernes

Mens de unge kan glæde sig over gratis tandlægebesøg, er der trist nyt til de danskere, der skal have besøg af håndværkere.

Fra 1. april vil håndværkerfradraget ikke længere kunne benyttes til håndværkerydelser. Det betyder i stedet, at fradraget nu kun kan bruges enkelte serviceydelser heriblandt rengøring.

Fremadrettet vil danskere altså kun kunne trække 6.400 kroner fra i året for diverse serviceydelser.

Ifølge B.T så har Socialdemokratiet været presset til at fjerne håndværkerfradraget. Støttepartierne har nemlig ønsket, at dette blev fjernet, da der er godt gang i byggebranchen.

Hvis du gik med planer om at benytte dig af håndværkerfradraget, skal du sørge for at gøre det før 1. april. Det er nemlig her, at fradraget forsvinder.

Håndværkerfradraget har eksisteret siden 2011, og det fik altså lige godt og vel 10 år.

Regeringen har indgået aftalen om finansloven med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.