Gravide kvinder bliver fængslet i USA uden dom: Gør det for at 'beskytte' ufødte børn

15/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Kvinder tilbageholdes i fængsel på ubestemt tid - uden sigtelse.

Mest læste i dag

Alabama-kvinden Ashley Banks på 23, blev fængslet på ubestemt tid, efter at politiet fandt ud af, at hun havde røget marihuana, den dag hun fandt ud af, at hun var gravid, rapporterer AL.com.

Hun tilbragte de næste tre måneder med at sove på gulvet i Etowah County Detention Center på trods af sin højrisikograviditet.

Tilbage i 2013 blev statens lov om kemisk fare fortolket for at beskytte fostre. Derfor kan kvinder, der tester positive for stoffer, mens de er gravide i Etowah County, tilbageholdes på ubestemt tid, indtil de går på et stofafvænningscenter. De skal også hoste 10.000 dollar op til amtet i kontant kaution.

I Ashley Banks' tilfælde ville ingen afvænningsfacilitet acceptere hende, da hun ikke var misbruger.

Staten nægtede at acceptere hendes kaution på 10.000 dollar for at løslade hende, da hun ikke havde sikret sig en plads på et rehabcenter.

Hun blev vurderet af specialister to gange, og blev begge gange fundet ikke egnet til rehabilitering.

Cirklen af ​​juridisk limbo gik rundt og rundt, indtil den 25. august, tre måneder efter at hun blev fængslet, og den 23-årige blev endelig løsladt. Det skriver Ladbible.

Hun havde brugt de sidste fem uger af sin graviditet på at bløde og havde lidt af sult og besvimelser. Men det er ikke den eneste gang, en kvinde i Alabama er blevet fængslet på ubestemt tid, fordi hun var gravid.

National Advocates for Pregnant Women (NAPW) advokat Emma Roth fortalte AL.com, at en række andre kvinder burde løslades fra det samme fængsel i Etowah County.

APW-forskere opdagede, at mere end 150 kvinder var blevet tilbageholdt under den samme kemiske farelov siden 2010.

AL.com afslørede, at syv gravide kvinder var blevet 'holdt fanget' i fængselssystemet mellem april og august 2022.

Hali Burns, en mor til to, blev anholdt seks dage efter fødslen af ​​sin nyfødte søn. Hun havde taget medicin, der blev brugt til at behandle gravide kvinder med opioidforstyrrelser.

Hun udfordrer nu resultaterne af de test, der fik hende i fængsel, med hendes advokater, der hævder, at hendes bihulemedicin udløste falske positive resultater for metamfetamin. Hun havde en recept på de andre lægemidler markeret i sin stoftest, rapporterer AL.com.

Anbefalet til dig