Grev Nikolai takker Dronningen: Prinse-titlen var en lænke

Af: Mie M.B

|

04/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med sin nye titel er den tidligere prins fri til at gå sine helt egne vegne. En gave, ser han det nu som.

Mest læste i dag

24-årige grev Nikolai ser ud til at have omfavnet friheden efter dronning Margrethes beslutning om at fratage ham prinsetitlen. Efter et år med ændringer i titlerne for grev Nikolai og hans søskende, reflekterer han i et nyt interview med magasinet Wish over den frihed, han nu oplever. Under sit ophold i Australien med kæresten Benedikte har han særligt mærket "lænkerne" fra et liv med "forudbestemte pligter."

Nikolai glæder sig over at kunne forme sin egen karriere, styre sin Instagram-konto med over 86.000 følgere og generelt have kontrol over sin fremtid. Disse ændringer er i tråd med dronning Margrethes ønske om at give sine fire børnebørn mulighed for at forme deres liv uden begrænsninger fra det kongelige institutionelle tilhørsforhold.

Selvom greven og Benedikte tog til Sydney for at studere på University of Technology, har de også haft tid til at dyrke Nikolais karriere som model og åbnet mulighederne for at blive influencer.

Grev Nikolai ser nu værdien af dronningens beslutning om at give dem frihed til at forme deres egne liv uden de sædvanlige forpligtelser over for kongehuset. Han sender en kærlig tanke til dronningen, når hans interesse for mode og styling sammenlignes med hendes dygtighed inden for kunst. “Jeg har aldrig overvejet, at det, jeg laver, er kunstnerisk, men ja, jeg tror, jeg har den del af min personlighed fra min farmor,” lyder grev Nikolais vurdering.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig