Grevinde Alexandra bryder tavsheden: "Løb for mit liv"

03/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: PR
Nu fortæller grevinde Alexandra ærligt om flere ubehagelige oplevelser.

Mest læste i dag

Det er ikke kun coronavirus, der har fyldt i den offentlige debat herhjemme i år. Det har MeToo i den grad også. 

Anden bølge fik for alvor fart, da Sofie Linde under en tv-optræden meget åbenhjertigt fortalte, hvordan hun havde oplevet grænseoverskridende og krænkende adfærd, da hun som ganske ung startede på DR. Det blev startskuddet til en række offentlige opsigelser på blandt andet Christiansborg og Københavns Rådhus. 

Nu melder grevinde Alexandra sig også ind i debatten. Både før og efter sit ægteskab med prins Joachim har grevinden været aktiv i erhvervslivet både i Danmark og udlandet. 

I et interview med Alt for Damerne fortæller Alexandra nu, at hun er blevet chikaneret af en tidligere chef i en udenlandsk virksomhed. 

"Det er en del af min livserfaring"

Grevinde Alexandra fortæller, at manden - der var en international topchef - flere gange lagde an på hende. Hun slår dog samtidig fast, at hun skubbede ham væk og sagde tydeligt fra. Dette blev respekteret, men oplevelsen sidder fortsat i hende. 

"Ja, og jeg skal sige, at så var det heller ikke værre for mig. Jeg sagde nej. Det nej blev accepteret, og jeg beholdt mit job. Jeg vil ikke sige, at nej blev respekteret - det er ikke et ord, man kan bruge lige i den sammenhæng - men det blev accepteret. Mit nej blev accepteret. Og så så jeg ham ikke igen. Heldigvis," udtaler grevinde Alexandra til Alt for Damerne, inden hun fortsætter:

"Jeg har lagt det bag mig. Det er en del af min livserfaring. Og jeg er klar over, at jeg er heldig, at jeg kan sige, at et nej var et nej. Det er vigtigt for mig at understrege." 

Det er imidlertid ikke den eneste ubehagelige oplevelse, som grevinden har haft. 

Løb for sit liv

Da grevinde Alexandra var 14-15 år var hun en aften på vej hjem med offentlig transport. 

Alt var dog ikke, som det burde. Pludseligt blev hun passet op af to fremmede mænd, fortæller grevinden i interviewet med Alt for Damerne. Mændene begyndte at følge efter hende.

Til sidst var hun så bange, at grevinden Alexandra med sine egne ord - løb for sit liv - indtil hun nåede hjem. Hun fortæller desuden, at hun i dag ikke tør tænke på, hvad der kunne være sket. 

 

Anbefalet til dig