Grevinde Alexandra jubler: Det skal hun nu

07/1/21 10:38

Sarah Steenfeldt

Foto: PR
Det nye år byder også på en spændende ny start for prinsesse Alexandra.

Nu skal grevinde Alexandra til at bruge sin erfaring med de asiatiske lande, når hun indtræder i betyrelsen hos medicinalvirksomheden Unumed. Virksomheden laver IT-systemer til hospitaler i lande som Indonesien, Thailand, Ukraine og Danmark. Det skriver Se og Hør. 

I fremtiden vil virksomheden satse på endnu flere markeder i Fjernøsten - og det er her Alexandra kommer ind i billedet. Jobbet har Alexandra skaffet sig gennem sit netværk i erhvervslivet.

Det er ikke grevinde Alexandras første bestyrelses post. I 2007 syv tiltrådte hun som medlem af betyrelsen hos den scwiziske medicinalgigant Ferring Pharmaceutials. På nuværende tidspunkt arbejder grevinden også på deltid, som Director of Client Programmes hos Bang og Olufsens

Det er således grevindens anden bestyrelsespost. Den første scorede hun i 2007, da hun tiltrådte som medlem af den schweiziske medicinalgigant, Ferring Pharmaceuticals’ bestyrelse. Alex nu har på nuværende tidspunkt også et deltidsjob som Director of Client Programmes hos Bang & Olufsen.

Har frasagt sig apanage

Da prins Felix fyldte 18 år i sidste sommer, besluttede Alexandra selv, at frasige sig den apanage på 2,6 millioner, som hun hidtil havde modtaget. Nu omtrent et halvt år efter, har hun rigeligt at se til, med to bestyrelsesposter og jobbet hos B&O. 

Det seneste år var dog ikke det nemmeste år, at vende retur til erhvervslivet. En del af Alexandras opgaver hos B&O lyder nemlig på, at hun skal agere bindeled mellem Danmark og markederne i Asien - det har coronavirussen spændt ben for. 

Forhåbentlig byder 2021 på flere internationale opgaver for grevinde Alexandra, i jobbet hos B&O.

Coronakrisen med lockdown og afstand har heller ikke været nem for grevinden - tidligere har hun fortalt, hvad der fik hende godt gennem perioden med nedlukning. En af de vigtigste ingredienser her, var gode veninder og frisk luft.'

Det kan du læse mere om her: