Grevinde Alexandra: Veninde-hygge i coronatiden er guld værd

21/12/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: PR
Grevinde Alexandra har også mærket de hårde restriktioner.

Mest læste i dag

Der er ingen tvivl om, at i år har været en stor udfordring for mange. Især mange har måtte kæmpe med ensomheden og dét, at være isoleret. Restriktionerne rammer os alle - og også grevinde Alexandra har mærket til dem.

Hun fortæller at især en ting, har hjulpet hende gennem den svære tid under nedlukningen i foråret - hendes veninder. Grevinden fortæller, at hende og veninderne hjalp hinanden gennem den svære tid, hvor med langt mindre socialt liv, i foråret. Det skriver HER & NU.

I et interview med Alt for damerne, fortæller grevinde Alexandra, at hun brugte meget tid i haven i sommerperioden - det var dog havearbejde som tiden blev brugt på.

“Nej, nej, nej, gud nej. Jeg ved ikke så meget om havearbejde. Men vi var en håndfuld veninder, der mødtes. Vi har alle en have eller en altan, og vi bor tæt på hinanden. Det med at have social kontakt en gang om ugen, det er guld værd. Det var virkelig skønt at være sammen med sine veninder på den måde,” fortæller grevinde Alexandra i interviewet.

Ser frem til at kunne smide mundbindet

Endnu en gang står Danmark overfor en nedlukning. Det præsenterede statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag aften i sidste uge. Allerede fra torsdag morgen lød beskeden, at storcentrene skulle lukke - derudover lukker hele detailhandlen ned fra den 25. december. 

I dag er endnu en restriktion trådt i kraft, nemlig at luftrummet fra Storbritannien er lukket for rejsende de næste 48 timer, det trådte i kraft i dag kl.10.00.

En anden ting vi har måtte vænne os til, er at vi nu også bærer mundbind når vi handler, er ved læge - eller andre offentlige steder. Og netop mundbind, det ser grevinde Alexandra frem til at kunne slippe for at bære.

Hun synes nemlig, at det indimellem kunne være rart, at være fri for mundbind. De får hende nemlig til, at tænke på science fiction-film, hvor alle der arbejder på fabrikker, går rundt i samme tøj - så man ikke kan se hvem, der er hvem. 

Hun synes, at mundbind gør det svært at udtrykke sig ordentligt - og at det derfor, er vigtigt at man lærer at smile med øjnene. 

 

 

Anbefalet til dig